GÖLETLERDEN UZAK DURULMALI
Afyonkarahisar’da geçtiğimiz hafta sonu ikisi kardeş 4 kişinin serinlemek için girdiklerin gölette hayatlarını kaybetmesi sonrası uyarılarda bulunan profesyonel yüzücüler, derinlik bilinmemesi, çekim kuvveti fazla olması ve kıyısı olmamasından dolayı göletlerde kesinlikle yüzülmemesi gerektiği uyarısında bulundular.
Yayınlanma :
14.07.2021 02:48
Güncelleme :
14.07.2021 02:48


Olayın ertesi günü yani 11 Temmuz da merkeze bağlı Kızıldağ köyünde meydana gelen olayda ise Hamza (22) ve Muhammet Can Örnek (10) isimli kardeşler yine serinlemek için girdikleri Kızıldağ Göleti’nde boğularak yaşamlarını yitirdiler.
“Göletlerde çekim kuvveti çok fazla, derinliği belli değil ve kıyısı yok”
Yaşanan boğulma olaylarının ardından İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan ve göletlere girilmemesi konusunda kesin bir dille uyarılarda bulunan lisanslı profesyonel yüzme antrenörü Fatmanur Köse, göletlerin yüzmeye uygun yerler olmadığını ifade etti. Göletlerin yüzmek için tehlikeli olduğunu yenileyen Köse, “Göletlerde çekim kuvveti daha fazla olduğu için boğulmak riskleri daha fazla oluyor biz bu yüzden yüzmek için yüzme havuzlarını öneriyoruz. Yüzmeyi bilmeyenlerin biz bu tür yerlere girmemelerini öneriyoruz. Yüzmede belli bir seviyeye gelenlerinde biz yüzme havuzlarını girmelerini öneriyoruz, göletleri kesinlikle önermiyoruz. Göletlerde çekim kuvveti çok fazla, derinlik mesafesi belli olmadığı gibi aynı zamanda kıyısı da yok” dedi.
Boğulma esnasında hayat kurtaracak öneriler!
Gölete giren ve boğulma tehlikesi geçiren insanların kurtarılma anında yapılması gerekenleri de anlatan Köse hayati öneme sahip açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kurtarılan kişiye öncelikle suni solunum yapılmalı. Zaten bir cankurtaranın olmadığı yerde yüzmeyi bilmeyenlerin bu tür yerlere girmelerini kesinlikle önermiyoruz. Kurtarma esnasında da boğulan kişinin omuzlarından tutup kıyıya çıkarılması gerekiliyor. Gölette boğulma tehlikesi geçirenler ise kesinlikle panik yapmamalı, kendisini yavaş ve sakin bir şekilde sırt üstü pozisyonda kendisini kıyıya doğru ilerletebilir.”
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: