GÖKSUN İLÇESİNİN YARGI BAĞLANTISI DEĞİŞTİ
14 Mayıs 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu kararıyla, Göksun ilçesinin yargı bağlantısında önemli bir değişiklik yapıldı.
HSK Genel Kurulu’nun 07 Mayıs 2025 tarihli ve 790 sayılı kararı uyarınca, Göksun ilçesi, Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkartılarak Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresine dâhil edildi.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından sunulan teklif doğrultusunda alınan kararda, Göksun’un coğrafi durumu ve Kahramanmaraş il merkezine olan ulaşım kolaylığı dikkate alındı. Değişiklikle birlikte Göksun ilçesinin yargı işlemleri, 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren Kahramanmaraş Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülecek.
Yorumlar
Kalan Karakter: