Gaziler ve Şehit Aileleri İftarda Buluştu
Dinar İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Park Ala Toplantı ve Seminer Salonunda şehit ailelerine, gazilere iftar yemeği verilerek birlik beraberlik mesajları verildi.
Düzenlenen programda Vakıf Müdürü İrfan Yüksel ve Emniyet Müdürümüz Halil İbrahim Küpeli davetlileri kapı girişinde karşılayarak şehit aileleri ve gazilerimizi hazırlanan sofralara buyur ettiler.
Katılım yoğun oldu
Düzenlenen yemeğe, İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Rafet Şimşek, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Ateş, Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tekin Mumcu, İlçe Müftüsü Şahin Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Tahtaoğlu, İlçe Sağlık Hizmetleri Müdürü Mehmet Mezher Işık, Mal Müdürü Ünal Kartal, Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Dinar Şube Temsilcisi Hasan Ceylan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Dinar Temsilcisi Cengiz Kartal, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Vatan uğruna can verdiler
İftar programında bir konuşma gerçekleştiren ilçe Kaymakamımız Mustafa Şahin, herkesi birliğe, beraberliğe ve şehit ailelerine sahip çıkmaya davet ederek şunları söyledi, “ Biz öyle bir milletiz ki ekmeğimizi bölerek paylaşırız ama konu vatan toprağı olduğunda bırak bölmeyi paylaşmayı kendi varlığımızı ortaya koruz. Türkiye Cumhuriyetinin temelini teşkil eden kültür, felsefe bu, değerli arkadaşlarım. Vatan uğruna ölmek, vatan için mücadele etmek, dün milli mücadelede ortaya koymak. Bu gün ise Kore’ de, Kıbrıs’ta, Doğuda, Güneydoğuda, belki Suriye’ de belki de bundan sonraki zamanlarda da verilen emir gereği başka yerlerde de kendi varlığımızı, canımızı ortaya koyabilmek.
Minnet borcumuz var
Bizim kapımız devlet kapısı ise buradaki bütün arkadaşlarıma söylüyorum. Bütün şehit yakınlarımıza, gazilerimize talepleri bizler için bir emirdir. Onlar devlet kapısına geldikleri zaman kendi evlerinin kapısı gibi huzur içerisinde olabilmeleri gerekiyor. İşleri ve işlemleri rahatlıkla yapılması gerekiyor. Biz o huzuru onlara vermemiz gerekiyor. Bu benim için bir emirdir. Hem arkadaşlarım için işin gereğidir diyorum. Değerli kardeşlerim şimdiden sizlerin Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum hayırlı olmasını diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum onların çok kıymetli ailelerine uzun ömürler diliyorum. Sağlık diliyorum. Gazilerimize de uzun ömürler diliyorum sağlık sıhhat diliyorum. Onlarla varız. Bu millet onlar sayesinde var. Onlara karşı minnet borcumuz ebedidir diyorum saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.” Dedi konuşmanın ardından İftar programında İlçe Müftümüz Şahin Yaşar’ın okuduğu ezan ile oruçlar hep birlikte açıldı. Program sonunda şehit aileleri ve gazilerimiz, İlçe Kaymakamımız Mustafa Şahin’e kendileriyle her konuda yardımcı oldukları ve hazırlanan İftar yemeğinden dolayı teşekkür ettiler.>>Haber Merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: