Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordineli çalışması sonucunda, para karşılığı sahte rapor düzenlediği tespit edilen doktor M.T. ve olayla bağlantılı toplam 6 kişi yakalandı.
Adreslerde yapılan aramalarda;
1 adet ruhsatsız tabanca
129 adet fişek
Reçetelenmiş ama teslim edilmeyen çok sayıda ilaç
Sahte belgeler ve dijital materyaller ele geçirildi.
Kamera Kayıtlarında Şok Detaylar
Kadın doktor M.T.’nin, muayene olmaya gelen hastalarla pazarlık yaptığı görüntüler kameralara yansıdı. Doktorun, “Para almadan rapor yazmam, ilaç yazmam.”, “Ben sana rapor veriyorsam karşılığında paramı alırım”, “Normalde 150 ama senden 100 alırım” gibi ifadelerle para talep ettiği görüldü.
Ayrıca doktorun bazı hastalara sahte şekilde "ishal", "bronşit" gibi teşhisler koyduğu, aldığı paraları bilgisayarının altına sakladığı ve hakkında işlem yapanları “zaten onun icabına bakacaklar.” diyerek tehdit ettiği görüntülere yansıdı.
Operasyon sonrası gözaltına alınan 6 kişiden, aralarında doktor M.T.’nin de bulunduğu 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: