İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen başlatılan soruşturma kapsamında Altaylı, Teşvikiye’deki evinden alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Savcılıktan Açıklama Geldi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Fatih Altaylı hakkında, 20.06.2025 tarihli yayında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik tehdit içerikli sözleri nedeniyle, Türk Ceza Kanunu’nun 310/2 maddesi delaletiyle 106/1. maddesi uyarınca re’sen soruşturma başlatılmıştır. Şüpheli, verilen talimat doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır” denildi.
İfadesi Ortaya Çıktı: “Tehdit Kastım Yoktu”
Fatih Altaylı’nın emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Söz konusu ifadede Altaylı, “Yayında sarf ettiğim sözler bana aittir. Ancak Cumhurbaşkanını tehdit veya hakaret etme niyetim yoktur. Bir araştırma şirketinin vatandaşlara, ‘Cumhurbaşkanının Kaydı Hayat Şartıyla görev yapmasına onay verir misiniz?’ sorusunu yönelttiği bir anketi yorumladım. Vatandaşların çoğunluğu buna onay vermediğini belirtmiştir. Ben de bu durumu, halkın oyla yönetime katılma arzusunun Tanzimat’tan bu yana sürdüğünü vurgulayarak ifade ettim. Bu tarihsel değerlendirmemin bilinçli şekilde çarpıtılarak tehdit gibi yansıtılmasından sorumlu değilim,” dedi.
Eşi Hande Altaylı ve Gazeteci İsmail Saymaz’dan Açıklamalar
Gazeteci Hande Altaylı, sosyal medya hesabından eşinin gözaltına alındığını duyurdu. Gazeteci İsmail Saymaz ise Altaylı’nın ifade işlemlerinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü, geceyi emniyette geçirdikten sonra 22 Haziran Pazar günü saat 10.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’ne sevk edileceğini açıkladı.
Özgür Özel’den Tepki: “Gazeteciden Korkan Bir İktidar”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gözaltı kararına sosyal medya hesabından tepki göstererek, “Saraydaki danışman sabah ‘Suyun ısındı’ diyerek hedef gösteriyor, akşamına gazeteci gözaltına alınıyor. Gazeteciden, gençlerden, kadınlardan ve milletten korkan bir iktidarla karşı karşıyayız. Fatih Altaylı bir an önce serbest bırakılmalıdır,” ifadelerini kullandı.
Sabah Saatlerinde Tehdit Mesajı Paylaşılmıştı
Gözaltı sürecinden saatler önce, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Altaylı’nın videosunu alıntılayarak “Altaylııı! Suyun ısınmaya başladı” şeklinde bir paylaşım yapmıştı. Bu paylaşım kamuoyunda tepki çekmişti.
Yorumlar
Kalan Karakter: