Yeniköy ve Ilıpınar mahalleleri arasındaki ormanlık alanda çıktığı belirlenen yangın, hızla Gerenköy Mahallesi'ne doğru ilerledi. Alevlerin bazı evlere sıçraması üzerine mahalle girişindeki evler tedbir amaçlı boşaltıldı.
Yangının Sebebi Hobi Bahçesi Yapımı İddiası
İlk belirlemelere göre yangının, Yeniköy ile Ilıpınar arasındaki ormanlık alanda hobi bahçesi yapımı sırasında çıktığı tahmin ediliyor. Rüzgarın da etkisiyle Ilıpınar Mahallesi yönüne doğru yayılan alevler, bölgedeki tarım arazilerini ve yerleşim yerlerini tehdit etmeye devam ediyor.
Hava ve Kara Destekli Yoğun Müdahale
Yangına müdahale için çok sayıda ekip seferber oldu. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yanı sıra çevre ilçelerden gelen itfaiye birimleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Bölgeye 4 uçak, 9 helikopter, 28 arazöz, 7 su ikmal aracı ve 5 dozer sevk edildi. Ekipler, hem havadan hem de karadan yoğun bir şekilde alevlere müdahale ederek yangını kontrol altına almaya çalışıyor.
Köylüler Teyakkuzda
Yangının yerleşim yerine yaklaşmasıyla birlikte Gerenköy Mahallesi'nde büyük bir panik yaşandı. Alevlerin evlere kadar ulaşması üzerine bölgedeki bazı evler tahliye edilirken, köylüler de büyük bir endişeyle gelişmeleri takip ediyor. Yetkililer, vatandaşları yangın bölgesinden uzak durmaları ve ekiplerin uyarılarına riayet etmeleri konusunda uyarıyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: