Olay, Fatih ilçesine bağlı Ayvansaray Mahallesi Ebe Sokak’ta saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Bir binada yaşanan şiddetli patlamanın ardından bitişik nizamda bulunan iki bina çöktü.
Patlamanın etkisiyle çevrede büyük panik yaşanırken, bölgeden yükselen toz bulutu ve gürültü çevre sakinlerini sokağa döktü.
Ekipler Seferber Oldu
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için yoğun bir çalışma başlattı.
Yürütülen arama kurtarma faaliyetleri sonucunda enkaz altından toplam 11 kişi sağ olarak çıkarıldı.
Valilik Acı Haberi Duyurdu
İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayda 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Ayrıca 1’i ağır olmak üzere toplam 10 kişinin yaralandığı ifade edildi.
Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.
Yaralıların Tedavisi Sürüyor
Yetkililer, yaralıların hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini belirtirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Patlamanın kesin nedeninin yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacağı ifade edildi.
Soruşturma Başlatıldı
Facianın ardından ilgili kurumlar tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Uzman ekipler, patlamanın kaynağını ve bina çökmesine neden olan faktörleri detaylı şekilde inceliyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: