Afyonkarahisar PARKHAYAT Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanları Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Op. Dr. Süleyman Şahin ve Op. Dr. Dalyan Özdemir tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla, kalıtsal bağırsak polipleri (FAP) hastası olan 28 yaşındaki genç bir hastanın kalın bağırsağı tamamen alındı. Uzman ekip, hastanın yaşam kalitesini artırmak amacıyla yeni bir bağırsak düzeni oluşturdu.
ERKEN TANI HAYAT KURTARDI
İshal, dışkıda kanama, karın ağrısı ve halsizlik şikâyetleriyle hastaneye başvuran hastanın, ailesinde daha önce bağırsak kanseri öyküsü bulunduğu tespit edildi. Yapılan tetkikler sonucunda hastaya Ailesel Polip Hastalığı (FAP) tanısı konuldu. Bu hastalıkta bağırsakta yüzlerce polip (iyi huylu tümör) gelişir ve müdahale edilmediğinde genellikle 35 yaş civarında kansere dönüşür.
LAPAROSKOPİK YÖNTEMLE KALIN BAĞIRSAK ÇIKARILDI
Prof. Dr. Yüksel Arıkan, Op. Dr. Süleyman Şahin, Op. Dr. Dalyan Özdemir ve ekibi tarafından yapılan kapalı (laparoskopik) ameliyat ile hastanın kalın bağırsağı tamamen çıkarıldı. İnce bağırsaktan ise “J-Pouch” adı verilen yeni bir bağırsak yapısı oluşturularak anal kanala bağlandı. Ameliyat sonrası süreci sorunsuz geçen hastanın, operasyonun ardından 7. günde sağlıklı bir şekilde taburcu edildiği bildirildi.
“PARKHAYAT HASTANESİ SAĞLIKLI BİR GELECEK SUNMAYA DEVAM EDİYOR”
Prof. Dr. Yüksel Arıkan konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu hastalık genetik geçişli olduğu için aile bireylerinin de kontrol edilmesi çok önemli. Eğer bu ameliyat yapılmasaydı, hastamız birkaç yıl içinde büyük ihtimalle bağırsak kanseriyle karşılaşacaktı. Kapalı yöntemle yaptığımız bu işlem sayesinde hem kanser riski ortadan kalktı hem de hastamız kısa sürede normal yaşantısına döndü. Afyonkarahisar PARKHAYAT Hastanesi olarak, erken tanı ve ileri cerrahi tekniklerle hastalarımıza sağlıklı bir gelecek sunmaya devam ediyoruz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: