Afyonkarahisar'da eski tip sürücü belgesi sahiplerine önemli bir uyarı yapıldı. 31 Aralık 2024’e kadar eski tip ehliyetlerini yenilemeyen sürücüler, yeni yılda artacak maliyetlerden etkilenecek.
Tanyeri’den Yenileme İçin Son Uyarı
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Erkan Tanyeri, Türkeli Gazetesi'ne verdiği demeçte, sürücüleri İl ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine davet ederek, "Vatandaşlarımızın 1 Ocak 2025 tarihinden önce eski tip sürücü belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Daha önce iki kez süre uzatımı yapılmıştı, fakat bundan sonra yeni bir uzatma beklemiyoruz. Şu an 15 TL kart bedeli ile aile hekiminden alınacak bir sağlık raporu ve biyometrik fotoğraf ile başvuranların ehliyetlerini hemen yeniliyoruz," dedi.
Ehliyetler Kimlik Kartlarına Yükleniyor
Müdür Tanyeri, yenilenen ehliyetlerin Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarına yüklendiğini belirterek, sürücü belgesini taşıma zorunluluğunu kaldırdıklarını ifade etti. 2025’te yenileme ücretlerinin artacağını vurgulayan Tanyeri, sürücülerden randevuya gerek olmadan müdürlüklere başvurmalarını istedi. Özel Haber: Selçuk Aydın-Hüseyin Er
Yorumlar
Kalan Karakter: