İstanbul'da düzenlenen iftar programına Orman ve Su İşleri eski bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yani sıra, Şuhut Kaymakamı Lokman Düzgün, Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Karaadilli Belediye Başkanı Mesut Ulusoy, Şuhut Vakfı Başkanı Mustafa Uysal, AK Parti Şuhut İlçe Başkanı İnş. Müh. Ali Diren, İl Genel Meclisi Üyesi Umut Eroğlu, Şuhut Müftüsü Fatih Aytekin, Şuhutlu ve Afyonkarahisarlı akademisyen, iş insanları ve yöneticiler katıldı.
Eroğlu, Şuhut Vakfı’nın önemli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Şuhut’taki hafızlık geleneğinin devam ettirilmesinde önemli bir rol üstlendiğini, Şuhut merkez ve köylerinde sosyal faaliyetlerini her geçen gün daha da artırdığını belirterek vakfın çok daha etkin hizmetler yapacağına inancını belirtti. Yemen’in tarihimizdeki önemine de değinen Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Yemen’in bir an önce huzur ve barış ortamına kavuşmasını, Yemen’in kardeş ülkemiz olduğunu, Yemen Türküsünün bu diyarlarla bağımızın nişanesi olduğunu belirterek, Şuhut Vakfı ile Yemen Vakfının kardeş vakıflar olması temennisinde bulunuyorum” dedi.

“İYİ HİZMETİ VERMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİZ”
Yemen Vakfı Başkanı Dr. Ahmed Aloqabi de Türkiye’nin kendilerine kucak açtığını, iki ülkenin kardeşliğinin tarihten gelen önemli bir zenginlik olduğunu belirterek davet edilmiş olmaktan dolayı müteşekkir olduklarını belirtti.
Şuhut Vakıf Başkanı Mustafa Uysal'da yaptığı konuşmada, Vakıf medeniyetinin kültür mirasımız içindeki yerinin çok önemli olduğunu, insanların fani yaşamlarında geriye bıraktıkları eserlerin vakıf kişiliğinde devamlılığını koruduğunu, sosyal yardımlaşma ve dayanışmamızın ülke olarak en büyük zenginliğimiz olduğunu, Şuhut Vakfımızın bu açıdan ortak bir değerimiz olduğunu, vakıf emanetini taşımanın sorumluluğu içinde hareket ettiklerini, Şuhut ve köylerinin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınması için imkanları dahilinde en iyi hizmeti vermenin gayreti içinde olduklarını belirtti. >>TÜRKELİ
Yorumlar
Kalan Karakter: