Oyuncu Elçin Sangu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu hakkında yöneltilen “casusluk” suçlamasına sert tepki gösterdi.
Elçin Sangu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, medyadaki çarpıtılmış habercilik anlayışını eleştirerek, “Bir insan hem seçimde yolsuzluk yapmış, hem diploması sahte, hem hırsız, hem casus olabilir mi?” sözleriyle dikkat çekti.

“Gerçekler Çarpıtılıyor, Yalanlar Normalleşiyor”
Elçin Sangu, 27 Ekim’de İmamoğlu hakkında verilen yeni tutuklama kararı sonrası yaptığı paylaşımda, toplumun bilinçli şekilde manipüle edildiğini savundu.
Ünlü oyuncu, “Bugün haberin yerini dedikodu, gazeteciliğin yerini linç aldı. Kelimeler artık doğruları aydınlatmak için değil, karanlığı daha inandırıcı göstermek için kullanılıyor.” ifadelerini kullandı.

Elçin Sangu, paylaşımının devamında medya okur-yazarlığına ve bireysel farkındalığa dikkat çekti:
“Siz o haberleri okurken, o çirkin başlıklara tıklarken farkında olmadan bu çürümenin bir parçası oluyorsunuz. Sorun bir kişi değil, bir zihniyet. Bu zihniyet, halkı manipülasyonla uyuşturuyor, vicdanı susturuyor, gerçeği magazinleştiriyor.”
“Bana defalarca ‘Sus, kariyerine zarar verir’ dediler. Evet, belki verir. Ama bu zihniyeti kökünden söküp atamayacaksak, o kariyerin de o ekranların da bir anlamı yok.” diyerek artık susmayacağını dile getirdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: