Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Seçildi Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi, birliğin yeni yönetimini belirlemek üzere Ankara'da toplandı. TBB Başkanlığı'na 515 oy alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu seçildi.
Türkiye Belediyeler Birliği, son 20 yılda AK Partili başkanlar tarafından yönetildi. Ancak 31 Mart Yerel Seçimleri'nde yerel yönetimlerdeki çoğunluğun CHP'ye geçmesiyle birlikte TBB'de değişim için sandığa gidildi. CHP'nin adayı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gösterilirken AK Parti ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i aday olarak gösterdi.
İMAMOĞLU FARK ATARAK KAZANDI
Türkiye Belediyeler Birliği'nin seçimlerinde 448'i CHP delegesi olan toplam 868 delege oy kullandı. Zaman zaman sözlü tartışmalara sahne olan seçimde İmamoğlu 515 oy alarak AK Partili rakibi Ahmet Metin Genç'e büyük fark attı. Genç, 250 oyda kaldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: