Saat 14:30'da başlayan Emniyet Genel Müdürlüğü Promosyon ihalesinde, Halkbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Vakıfbank, Denizbank ve Ziraat Bankası teklifler sundu.
Rekor seviyede rakamların konuşulduğu ihalede, Vakıfbank son tura kalan tek banka oldu ve 90 bin TL ile en yüksek teklifi vererek kazanan banka oldu. İhaleye Denizbank teklif sunmadı, Ziraat Bankası ise son turlarda ihaleden çekildi.
İhalede Teklifler Ne Kadar Oldu?
Halkbank: 75 bin TL
İş Bankası: 30 bin TL
Yapı Kredi: 54 bin TL
Vakıfbank: 75 bin TL (ilk teklif), 87 bin 500 TL (4. tur), 90 bin TL (final teklif)
Denizbank: Teklif vermedi
Ziraat Bankası: 50 bin TL
Sendikaların Beklentileri Karşılanmadı
Sendikalar, 270 bin TL promosyon talep etmişti ancak bankalar bu beklentiyi karşılamadı. Mevcut promosyon anlaşması 2022 yılında Vakıfbank ile imzalanmış ve 13 Kasım 2025'te sona erecek. O dönemde emniyet personeline 27 bin TL promosyon ödemesi yapılmıştı. Ancak enflasyon nedeniyle bu rakamın artması gerektiği ifade ediliyordu.
Yeni Dönemde Ödeme Detayları
Kazanan banka Vakıfbank, promosyon tutarını, ilgili personelin şahsi hesabına yatıracak. İhale sonucu, bankaların kurumsal ihtiyaçlar için herhangi bir ödeme yapması söz konusu olmadığını belirtti.
Promosyon ödemelerinin yılsonuna kadar yapılması bekleniyor. Bu ödeme, emniyet personelinin maaş hesaplarına yatırılacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: