"DÜNYANIN TÜRK GENÇLERİNE İHTİYACI VAR"
Afyonkarahisar ev sahipliğinde düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığı Müfettiş Yardımcıları Hizmet İçi Eğitim Programı Vali Gökmen Çiçek’in katılımıyla başladı.
Yayınlanma :
30.03.2022 08:43
Güncelleme :
30.03.2022 10:11
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk konuşmayı Rehberlik ve Denetim Başkan Yardımcısı Dilek Öztürk yaptı. Ardından Vali Gökmen Çiçek söz aldı.
Dünya üzerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek: “Gizemli Şehir olarak ifade ettiğimiz, kurtuluşun şehrinde sizleri ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum. Hepimiz koskoca bir tarihin üzerinde ciddi bir sorumluk içerisindeyiz. Çok büyük imparatorluklar kurmuş, dünyanın 3 kıtasında hüküm sürmüş, adalet ve nizam götürmüş milletin çocukları olarak, dünyanın yine bizlerin güçlü olmasına ihtiyacı olduğunu ve her yerde vicdanımızın kurduğu adaletin bir kere daha tesis edilmesi gerektiğini bir kere daha hissettiğimiz bir dönemdeyiz. Etrafımız kan gölü. Suriye, Irak ve son dönemde Ukrayna. Dünyanın birçok yerinde kan ve gözyaşı var. Çekildiğimiz toprakların tamamında büyük sıkıntılar bizleri bekliyor. Bunları neden anlatıyorum. Şu sebepten. Dünyanın Türk gençlerine, Türk gençlerinin bilinçli olmalarına, ziyan olmadan memleketimize kazandırılmasına ihtiyacı var” dedi.
“SİZLER YÖNETİCİLERİN EN BÜYÜK MOTİVASYONU OLACAKSINIZ”
Eğitimlerin önemine dikkat çeken ve müfettiş yardımcılığı görevinin zorluğuna değinen Vali Gökmen Çiçek: “Müfettiş yardımcılığı kadrosunun ihdası, verilen eğitimler çok önemli. 3 yıllık eğitim süreci çok önemli. Sizin alan hâkimiyetiniz, sorunları tespitiniz ve yapılan yanlışları bulmanız ve eğitici müdahaleniz hem biz Valilileri hem de yöneticilerimizin elini güçlendirecektir. Bazen sırdaş olacaksınız, bazen yoldaş, bazen eğitici olacaksınız. Sizler yöneticilerin en büyük motivasyonu olacaksınız. Sadece kızmakla bu görev yapılmaz. Göreviniz zor, sorumluluğu çok. Alanda sizlere çok ihtiyacımız var. Birçok iş iyi bir teftişle düzelebilir. Şunu da belirtmek isterim makamlar mevkiler önemli değildir. Önemli olan sizin o makama kattığınız değerlerdir. Bir duruşunuz, yaklaşımınız, üslubunuz her şeyi aslında bizler kazanıyor ve saygıyı da bizler hak ediyoruz. Sözlerimi uzatmadan sizlere tekrar hoş geldiniz diyor. Verimli bir eğitim programı diliyorum” ifadelerini kullandı. >>YASİN AY
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: