KIŞ AYLARINDA HARCANAN ENERJİ MİKTARI YÜZDE 50 ORANINDA AZALIYOR
Özellikle sonbahar ve kış aylarında ısınmakta güçlüğü çekilen konutlarda uygulanan ve mantolama adı verilen ısı yalıtımları ile harcanan enerji yüzde 50 oranında azalırken konut sahiplerinin ısınma güçlüğü de ortadan kalkıyor.
Enerji kaynaklarının doğru tüketiminin sağlanması amacıyla ısı yalıtımı yaptıran konut sahipleri özellikle kış aylarında karşılarına çıkan faturalardaki tasarruf oranları ile önemli kar elde ediyor.
Afyonkarahisar’da iç ve dış ısı yalıtımı hizmetleri sunan Taş Yapı kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyetini önceleyen anlayışıyla kentin birçok noktasında uyguladığı yalıtım projeleri ile de sektörün lokomotifi olmayı sürdürüyor.
Kış aylarında sıcaklığın oldukça düşük seyrettiği Afyonkarahisar’da ısınma maliyetleri de bir o kadar yüksek rakamlara ulaşıyor. Isınma giderlerinde maliyeti azaltmanın yolunun mantolama adı verilen ısı yalıtımı olduğunu dile getiren Taş Yapı firma sahibi İnşaat Mühendisi Mahmut Taşpınar, ısı yalıtımı ile ciddi oranda tasarruf sağlandığını belirtti.
MANTOLAMA İLE YÜZDE 50 TASARRUF YAPMAK MÜMKÜN
Mantolama uygulamasında doğru ürün ve uygulamayla rahatlıkla yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlandığına dikkat çeken Mahmut Taşpınar; “Mantolama sisteminin uygulandığı yapılarda elde edilen tasarrufun oranı, bina tipi, bina kullanım özellikleri, yalıtım kalınlığı, yalıtım bütünlüğü, iklim gibi birçok parametreye bağlıdır. Yüzde 50 tasarruf ortalama bir hesap değeridir, altında gerçekleşebileceği gibi çok üzerinde de olabiliyor. Konuyla ilgili yapılan deneysel çalışmalarda, Türkiye standartlarında bir mantolama ile büyük oranda yüzde 50 tasarrufa ulaşıldığı uzmanlarca da ifade ediliyor” dedi.
Isı yalıtımının tam manada bina sahiplerine fayda sağlamasının yolunu da anlatan Taş Yapı firma sahibi Mahmut Taşpınar merdiven altı ürünler ve uzman olmayan kişilerce yapılan işlemlerin mağduriyet yaratabileceğini hatırlattı.
DOĞRU MALZEME VE DOĞRU İŞÇİLİK ÖNEMLİ
Mahmut Taşpınar; “Binasına ısı yalıtımı yaptıracak olan bina sahiplerinin özellikle merdiven altı malzeme ve tecrübesiz ustalara dikkat etmekle beraber daha önceki referanslara dikkat etmesi gerekir. Sonuçta malzeme en üst seviyede kaliteli bile olsa işçilik kötü olunca pek bir şeye yaramaz ayrıca bu işlerde tecrübeli bilinçli işinin uzman kişilerin yapması her zaman önemlidir. Mantolama özellikle memleketimizde +5 derecenin altında yapılmaz ve mantolama levhası yapıştırılmadan önce cephedeki dökükler patlaklar kazınıp tamir edilmesi gerekir. Köpük yapıştırıldıktan sonra bir süre beklenip en az 11,5 cm plastik dübel hakkı ne kadarsa montaj yapılır sonra, köpük üzeri sıva çekildikten sonra 160 gr file bir bir üzerine en az 5 cm binili yapılıp yapıştırılıp üzeri normal sıva harcıyla kapatıldıktan sonra kuruması beklenir. Kuruduktan sonra dekoratif sıva işlemi perdah sisteminle çekildikten sonra en az 2 kat silikonlu boya işlemi yapılır” ifadelerini kullandı. >>ÖZEL HABER-Mustafa KILINÇ
Yorumlar
Kalan Karakter: