Doğal yaşamı anaokulunda öğreniyorlar
Yayınlanma :
08.10.2020 00:09
Güncelleme :
08.10.2020 00:09


Şuhut ilçesinde anaokuluna öğrencileri okul bahçesinin bir bölümüne çeşitli sebze ve meyve tohumu ekerek, tavuk beslemeye başladı. Minikler yetiştirdikleri organik ürünleri ise beslenme saatlerinde afiyetle yiyorlar.
Şuhut'ta Organik Okul Projesi kapsamında Piri Reis Muhsin Düğüncü Anaokulu öğrencileri, okul bahçesinde organik tarım ekerek ve tavuk besleyerek elde ettikleri organik ürünlerle besleniyor. Öğrenciler domates, biber, kabak, yumurta gibi çeşitli tarım ürünlerini sofralarına taşıyor. Kadir Efe Taşkale isimli minik çocuk okulda salatalık, domates ve biber ektiklerini kaydederek, sebze ve meyvelerin sulama, çapa gibi işleri ile de kendilerinin ilgilendiklerini dile getirdi. Ecemgül Karataş ise beslediklerini tavukların yumurtalarını kahvaltıda afiyetle yediklerini kaydetti.
“Normal eğitimin yanında organik tarım eğitimi veriyoruz”
Piri Reis Muhsin Düğüncü Anaokulu Müdürü Esra Büyükgül, projenin 4 yıl önce başladığını ve amaçlarının çocuklara organik tarımı öğretmek olduğunu ifade etti. Büyükgül, “Üretmeyi, ürettiği şeyleri yemeği bunların sevincini öğrettik. Daha sonra okulumuza bir kümes yaparak hayvan sevgisini aşılamayı öğrettik onlara. Kümesim bakımıyla yumurta alımıyla tavuklara yem vermeyle görevlendirdik onları. Okulumuzu özel okul standartlarında bir okul olmaya doğru yükseltiyoruz. Okulumuzda 50 öğrenci var okulumuz devlet okuludur. Okulumuzda normal eğitimin yanında organik tarım eğitimi veriyoruz. Hayvan sevgisini kazanmak için okulumuza kümes yaptık. Kümesin bakımı ile çocuklar ilgileniyor. Daha sonra kedi evi yaptık bütün bunların hepsi çocuklara hayvan sevgisini kazandırmak için'' sözlerine yer verdi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: