Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde, Eldere-Karakuyu Gölü’nden çıkıp Suçıkan Şelalesi’nden geçerek ilçeye ulaşan doğal kaynak suyu, sıcak yaz günlerinde vatandaşların en büyük ferahlama kaynağı haline geldi.
Yaklaşık 100 yıldır ilçeden geçtiği belirtilen kaynak suyu, Dinar’ın dört bir yanındaki sokak çeşmelerinden buz gibi akıyor. İlçe genelinde onlarca çeşmeden akan su, hem serinliğiyle hem de doğallığıyla vatandaşların ilgisini çekiyor. Üstelik yaklaşık 15 kilometre uzaklıktan gelen su, soğukluğunu kaybetmeden çeşmelere ulaşmasıyla da dikkat çekiyor.
İlçedeki bazı çeşmelerin yarım asırdan uzun süredir hizmet verdiği belirtilirken, bu çeşmelerin geçmiş yıllarda halkın katkılarıyla yapıldığı öğrenildi. Vatandaşlar ise sıcak havalarda hem serinlemek hem de susuzluklarını gidermek için bu çeşmelere yöneliyor.
Ücretsiz olmasıyla da ilgi gören kaynak suyu, yaz aylarında Dinar’da adeta vazgeçilmez haline geldi. İlçe halkı, bu doğal mirasın korunmasından ve herkesin kullanımına açık olmasından memnun.
Yorumlar
Kalan Karakter: