Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hikmet Bülbül, TBMM’de kabul edilen yeni trafik cezaları düzenlemesine tepki gösterdi. Bülbül, vatandaşların ekonomik olarak zaten zor durumda olduğunu hatırlatarak, alınan kararların durumu daha da ağırlaştıracağını ifade etti.
“Caydırıcılık ile Vatandaşı Boğmak Arasında Fark Var”
Trafik güvenliğinin önemine vurgu yapan Bülbül, cezaların caydırıcı olması ile vatandaşın adeta cezalarla boğulması arasında büyük fark bulunduğunu söyledi. Bülbül, “Bugün ülkemizde milyonlarca vatandaşımız geçim sıkıntısı yaşarken, yüksek oranlı trafik cezaları adeta yeni bir gelir kapısı gibi sunulmaktadır. Devletin görevi vatandaşını cezalarla yıldırmak değil, kurallara uymayı teşvik edecek adil ve uygulanabilir düzenlemeler yapmaktır.” ifadelerinde bulundu
Saha Temsilcilerinin Görüşleri Alınmalı
Trafik düzenlemeleri hazırlanırken başta şoför odaları, esnaf temsilcileri, ulaştırma sektörü paydaşları ve ilgili meslek kuruluşlarının görüşlerinin alınması gerektiğini kaydeden Bülbül, “Trafik düzenini sağlamak sadece cezalarla mümkün değildir. Eğitim, bilinçlendirme, altyapı iyileştirmeleri ve ortak akıl ile hazırlanmış politikalar gerçek çözümü sağlayacaktır. Trafik düzenini sağlamak sadece cezalarla mümkün değildir. Eğitim, bilinçlendirme, altyapı iyileştirmeleri ve ortak akıl ile hazırlanmış politikalar gerçek çözümü sağlayacaktır. Bizler vatandaşın yükünü artıran değil, hayatını kolaylaştıran politikaların savunucusuyuz. Trafik cezalarının yeniden gözden geçirilmesini, ilgili meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin alınarak daha adil ve uygulanabilir bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Unutulmamalıdır ki; vatandaşını dinlemeyen hiçbir düzenleme uzun vadede kalıcı ve başarılı olamaz.” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: