DEMOKRAT PARTİ'DE GÜLTEKİN UYSAL YENİDEN GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ
Demokrat Parti’nin 15. Olağan Büyük Kongresi, “Söz yeniden milletin” sloganıyla Ankara’da gerçekleştirildi. Kongrede, mevcut Genel Başkan Gültekin Uysal, oy kullanan 778 delegeden 765'inin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi.
Kongre, Divan Başkanlığı seçimi ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Başkan Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada siyaseti halk için yaptıklarını vurgulayarak, önümüzdeki seçimlerde Demokrat Parti’nin kendi isim ve amblemiyle seçimlere katılacağını ifade etti.
Ayrıca Uysal, TBMM’deki açıklamaları eleştirdi ve Kara Harp Okulu mezuniyet törenine ilişkin görüntülerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Mustafa Kemal'in askerlerini ihraç edip teröristleri Meclis'e göndermeye çalışıyorlar. Buna karşı kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz." dedi.
KONGREDE ADAYLIK TARTIŞMA YAŞANDI
Genel başkan adaylığı için imza toplayan İlay Aksoy'un adaylığı, bazı delegelerin imzalarını geri çekmesi, bazı imzaların ise geçersiz sayılması gerekçesiyle kabul edilmedi. Bu sırada salonda tartışma yaşandı. Aksoy, karara tepki göstererek, "Siz bugün kendi partinize darbe yaptınız. Bu kadar insanın iradesine ipotek koydunuz." dedi.
Tartışmanın ardından, oy verme işlemine geçildi. Seçime tek aday olarak giren Gültekin Uysal, kongrede oy kullanan 778 delegeden 765'inin oyunu alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi, 13 oy geçersiz sayıldı.
Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Uysal, partinin birlikteliğini koruma çağrısında bulunarak, "Birlikteliğimiz daim olduğu sürece kimse bize zarar veremez." ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Kalan Karakter: