Mahkemede görülen duruşmaya sanık Mustafa Can Gül, maktul savcının ailesi ve taraf avukatları katıldığı bildirildi. Tanık olarak dinlenen Celal U., olay günü arkadaşlarıyla restoranda yemek yediklerini, savcı Ercan Kayhan’ın bir süre masalarında oturduktan sonra mutfak bölümüne yöneldiğini anlattı. Kısa süre sonra içeriden bağırış ve cam kırılma sesleri geldiğini belirten tanık, savcı ErcanKayhan’ı yerde kanlar içinde bulduğunu, boğazının kesildiğini fark ettiğini söyledi. Tanık, sanığın elinde bıçakla olay yerinde durduğunu ve kendisine “O hak etti” dediğini ifade etti.
![]()
Duruşmada söz alan maktulün ailesi, sanık hakkındaki şikâyetlerinin sürdüğünü vurguladı. Sanık avukatı ise müvekkilinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla adli rapor alınmasını talep ettiği belirtildi. Savcı Ercan Kayhan’ın eşi Nuran Kayhan ise sanığın akli dengesinin yerinde olduğunu belirterek, savunmalara tepki gösterdi.
Cumhuriyet savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın suç tarihinde “tasarlayarak öldürme” ve “kasten öldürme” suçları açısından cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesine karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İddianameden Detaylar
Hazırlanan iddianamede, 3 Eylül tarihinde Çekmeköy’de bir restorana gelen Cumhuriyet Savcısı Ercan Kayhan’ın, daha önce aynı işletmede garson olarak çalışan Mustafa Can Gül tarafından boğazı kesilerek öldürüldüğü belirtildi. Sanık hakkında “tasarlayarak ve canavarca hisle kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
Öte yandan sanık Gül hakkında, cinayet öncesinde başka bir kişiyi bıçakla kovaladığı iddiasıyla “silahla tehdit” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle ayrı bir dava açıldığı da dosyada yer aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: