
“Vatandaş CHP’yi çözüm merkezi olarak kabul etti”
Afyon Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen seçime Parti üyelerinin yanı sıra Millet İttifakına bağlı Afyonkarahisar İl Başkanları da katıldı. Gerçekleştirilen seçimin açılış konuşmasını Divan Başkanlığı görevine seçilen Semra Dinçer yaptı. Dinçer; “31 Mart seçimleri ile birlikte CHP büyük başarılar kazandı. Türkiye’de vatandaş CHP’yi artık çözüm merkezi olarak kabul etti. Türkiye genelinde yaklaşık 900 kongremizi bitirdik. Yaptığımız kongrelerde her zaman sağduyumuzu koruduk. Bize iftira atmak isteyenler dönüp önce kendilerine baksınlar. Çözüm artık CHP’dir. Baksanıza bütün gençler işsiz. Gençle para olmadığı için evlenemiyor. Mücadelemiz ve kavgamız kendi içimizde değil. Bizim kavgamız mücadelemiz halkın sorunlarını bilmeyen onların dertlerini anlamayan ve açlığa mahkûm eden iktidara karşı” ifadelerine yer verdi.
“Vatandaşın durumu içler acısı”


“Bizim mücadelemiz Ak Parti ile olmalı”
CHP olarak adalet mücadelesi verdiklerini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Burcu Köksal; “Seçimin kazananı CHP olsun. Hangi yönetim seçilirse seçilsin, bizim mücadelemiz parti içinde değil, AK Parti ile olmalıdır. Ben AK Parti’nin siyasetiyle. Adalet mücadelemiz bitmedi. Biz çocuklarımıza Mustafa Kemal mücadele etmeye devam edeceğim Atatürk'ün ilke ve inkılâpları ışığında yürüyen bir ülke bırakmak istiyoruz. Biz adaletin sağlandığı bir ülke bırakmak istiyoruz. Bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanana kadar mücadelede edeceğiz. Cinsiyet ayrımcılığı hat safhaya ulaşmış durumda. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden kadın derneklerine iktidar tarafından yeteri kadar

“Küskünleri barıştıracağız kimseyi ötekileştirmeyeceğiz”
Daha sonra kürsüye Merkez İlçe Başkan Adayları çıktı. Adaylardan ilk konuşan Ömer Akyıldız oldu. Kendisini tanıtarak sözlerine başlayan Akyıldız; “ Afyonkarahisar Merkez’de delege seçimlerimizi olgunluk içerisinde yürüttük.

Omuz omuza çalışacak bir teşkilat kuracağız”
Akyıldız’ın konuşmasının ardından küsüye Merkez İlçe Başkan Adayı Kemal Doğan çıktı. Doğan; “Bütün üyelerimizle Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarı için elimizden gelen mücadeleyi yapacağız. Bizim ilk önceliğimiz Cumhuriyet Halk Partili olmayan fakat Cumhuriyet Halk Partili gibi görünen bir kitle tespit ettik ilk görevimiz bunların disiplin sürecini başlatmak olacak. Çünkü bu kitle içimize nifak tohumları serpmekten başka bir iş yapmıyor. Ulaşılabilir olmak. Gece gündüz demeden isteyen herkes ulaşıp sorunlarını anlatabilecek. Omuz omuza çalışacak bir teşkilatlanma kurmak istiyorum. Bazı Beldelerimizde kapanan teşkilatlarımız var, ilk görevlerimizden bir tanesi de kapanan teşkilatlarımızı tekrar açmak olacak. Bunun yanı sıra mahalle temsilciği kuracağız. Genç kardeşlerimiz ve kadınlar ile birlikte mahallelerimizi yöneteceğiz.” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.

Yorumlar
Kalan Karakter: