“CHP İKTİDARINDA HERKESİN YÜZÜ GÜLECEK”
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı haftalık basın toplantılarına devam ediyor.
Yayınlanma :
19.10.2021 08:00
Güncelleme :
19.10.2021 08:00


“Çocuklarımızın ailelerine sabır diliyorum”
Başkan Görgöz toplantıda ilk olarak İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde meydana gelen 5 öğrencinin vefat ettiği kaza hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Görgöz: “İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde çok elim bir facia meydana gelmişti. Bölgedeki köylerden aldığı öğrencileri Alanyurt’taki okula götüren minibüs şoförü, Çatağıl köyü çıkışında direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkmış ve parçalanmıştı. Kazada parçalanan minibüsteki 10 öğrenci araçtan dışarı fırladı. Korkunç kazada 5 evladımız hayatını kaybetti, 5’i de yaralandı. Olan sonrası aracı şoförü tutuklandı. Daha sonra ihaleyi alan firma sahibi de tutuklandı. Bir kere daha kaybettiğimiz evlatlarımızı rahmetle anıyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. “dedi
Festival şehrimizin tanıtımına katkı sağladı
Festivallerin gerçek gündemini unutturmaya çalıştığını ifade eden Başkan Görgöz : “İlimizde son aylarda gerçekleşen festivaller, kitap fuarları, turnuvalar gibi etkinlikler güzel, olumlu gelişmeler. Afyonumuzun tanıtımı adına yapılmasında yarar vardır. Ancak bu etkinlikler, ülkemizin gerçek gündemini unutturmuyor.”dedi.
Motorine tekrar zam geldi
Son zamanlarda akaryakıta üst üste zam geldiğini ifade eden Başkan Görgöz: “Son birkaç gün içerisinde üst üste akaryakıta, doğalgaza, elektriğe gelen zamlar, vatandaşı eziyor, perişan ediyor. Bugün gece yarısı motorine yine zam var. Bu zamlar, sadece akaryakıtla, doğalgazla kalmıyor. İğneden-ipliğe her şeye yansıyor.”dedi.
CHP İktidarında vatandaşın yüzü gülecek
CHP iktidarında vatandaşın yüzünün güleceğini ifade eden İl Başkanı Yalçın Görgöz: “Bakın 1 ay önce gübrenin tonu 4 bin 500 liraydı. Bugün 8 bin lira! Çiftçimiz bu durumda ne yapsın? Bu olacak iş mi? Çiftçimizin bunu alacak parası kalmadı. Parası olsa da almaya kalksa, ortada gübre yok! Mazot, gübre, ilaç, tohum fiyatları uçuyor. Çiftçimiz kredi almak için tarlasını karşılık gösteriyor ama tohumunu, ilacını, gübresini alabilecek krediyi dahi alamıyor. Unutmayalım; Çiftçisi aç olan bir ülkenin halkı da açtır. CHP İktidarında; Esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin, işsizimizin, emeklimizin, EYT’lilerin halkımızın yüzü gülecek. İktidara gelir gelmez ilk 1 hafta içerisinde, esnafımızın ve çiftçimizin kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Anaparayı da vatandaşımızın ödeyebileceği şekilde taksitlendireceğiz. Milli gelirin yüzde 1’i çiftçimize ödenecek. Çiftçi Kayıt Sistemi kuracağız. Kayıtlı Çiftçilerimizin tamamının SSK primlerini devlet ödeyecek. Faizcinin, tefecinin, rantçıların iktidarı gidecek, halkın iktidarı, halkçı iktidar gelecek.”dedi.
“Köy okullarının yeniden açılmasını istiyoruz”
Başkan Görgöz’ün ardından açıklamalarda bulunan Merkez ilçe Başkanı Ömer Akyıldız da köy okullarının yeniden açılması gerektiğini ifade etti. CHP Merkez ilçe Başkanı Akyıldız: “ Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak taşımalı eğitime son verilerek köy okullarının yeniden açılmasını istiyoruz. Özellikle bu pandemi döneminde kalabalık sınıfların çözümüne çare olacaktır. İkili eğitime geçilmeli veya ders saatleri düşürülmeli hem çocuklarımızı hem de öğretmenlerimizi tehlikeye atmamalıyız” şeklinde konuştu.
“Şehrimizde bitmeyen bir alt yapı çalışmaları var”
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sibel Çogay da alt yapı çalışmaları nedeniyle şehir trafiğinde sıkışma olduğunu söyledi.“Şehrimizde bitmeyen bir alt yapı çalışmaları var. Bu yüzden ilimizden bir yerden bir yere gitmek çile haline geldi. Vatandaşların artık sabırları kalmadı müze kavşağına yapılan battı çıktı yüzünden o bölgede yoğun bir trafik sıkışıklığına neden oluyor. Paşa cami önündeki yol çalışması nedeniylede Uydukent civarını trafiği kilitleniyor. Ayrıca İscehisar ilçesine bağlı Çatağıl köyünde çok meydana gelen kaza bizi derinden üzdü. Çocuklarımızın ailelerine başsağlığı diliyorum.” Şeklinde konuştu >>MEHMET KARAKAŞ –YASİN AY
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: