Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiği büyük başarıyı kamuoyuyla paylaştı. CHP'nin il başkanlarıyla birlikte yapılan ortak basın açıklamasında, partinin 47 yıl aradan sonra birinci parti konumuna yükseldiği vurgulandı.
Afyonkarahisar’ın Gururu Faruk Duha Erhan
CHP'nin ortak basın açıklamasında Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan da yer aldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi, halkımızın büyük desteğiyle 413 belediye başkanlığı kazanarak rekor kırdı. Türkiye haritası, milli takımımızın renkleriyle kaplandı. CHP kazandı, Türkiye İttifakı kazandı. Sekiz aydır birinci partiyiz ve bu güveni koruyarak CHP iktidarı için kararlı adımlarla ilerliyoruz."
İktidara Karşı Sert Tepki 'Yılmayacağız'
CHP'li belediyelere yönelik baskı ve itibarsızlaştırma girişimlerine de değinilen açıklamada, bu saldırılara en güçlü cevabın halk ile birlikte verileceği belirtildi. Açıklamada, "İktidarın başarısız politikaları ülkemizi ekonomik ve sosyal krizlere sürüklerken, CHP'li belediyeler krizin etkilerini azaltmak için çalışmalarını sürdürüyor. Ancak iktidar, belediye başkanlarımıza yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları başlatarak, bu başarıyı gölgelemeye çalışıyor. Yılmayacağız; halkın iradesini gasp etme girişimlerine karşı en sert duruşu sergileyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.
Hedef CHP’yi İktidara Taşımak
Açıklamada, CHP'nin birinci parti konumunu koruyarak oy oranını %51’e çıkarmayı ve iktidara yürümeyi hedeflediği vurgulandı. "CHP örgütleri, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde halkın gündemi için çalışmaya devam ediyor. Erken seçim talebi artık halkın çoğunluğunun talebi haline gelmiştir. Sandık halkın önüne gelene kadar bu talebi dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz" denildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: