Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkan Adayı Ömer Akyıldız, partisinin 39. Olağan İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, partinin örgütsel gücüne, değişim ruhuna ve halktan aldığı desteğe dikkat çekti.
“Örgütlerimiz İktidara Giden Yolun Temelidir”
CHP’nin iktidar yürüyüşünün en büyük gücünün halktan ve teşkilatlardan geldiğini ifade eden Akyıldız, “Partimizin, örgütlerimizin ve halkımızın gücü fazlasıyla yeter. İktidar yargıyı bir sopa gibi kullansa da, adliyeleri partimize karşı bir dava makinesi haline getirse de halkımızı Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarından mahrum etmeye gücü yetmeyecektir. Partimizin iktidara taşıyacak gücü; komutanlarımız, erklerimiz ve örgütlerimizdir. Örgütlerimiz yalnızca kendi içinde güçlü olmakla kalmamalı, birbirleriyle sürekli iletişim halinde olmalıdır. Ülkemizin her sabah yeni bir belirsizlikle uyandığı bu dönemde, hızlı kararlar alabilen, sahada aktif, sürekli temas halinde olan örgütlenmelere ihtiyacımız var. Tüm ilçe örgütleriyle el ele vererek, örgütsel alanımızı demir ağlarla örer gibi yeniden inşa edeceğiz. Kurtuluşun ve konuşan memleketin, Afyonkarahisar’ın gücünü tüm Türkiye’ye göstereceğiz” dedi.
“Parti Yönetimi Şeffaf ve Tarafsız Olmalıdır”
Akyıldız, mevcut parti yönetiminin örgüt gücünün yeterince öne çıkarılmadığını dile getirdi. Akyıldız, “Bir il başkanı, partisinin yönettiği bir belediyeyle ticari risklere girmemelidir. İl başkanı örgütünü öne çıkarır, partisini koruyup kollar. Ancak bugüne kadar örgütsel bir boşluk yaratıldığını üzülerek görüyoruz. Örgüt gücü ortaya konmadığında, bu boşluğu farklı güçler doldurur. Buna asla izin veremeyiz” ifadelerinde bulundu.
Kamu gücünün parti içi işleyişe karışmasına sert tepki gösteren Akyıldız, “Bir belediye başkanı, ‘Uyumlu çalışacağın örgüt istiyorum’ diyemez. Belediye başkanı, örgütün seçtiği her adayla uyumlu çalışmak zorundadır. Kamu gücüyle parti içi dizayn kabul edilemez” diye konuştu.
“Kadınlar ve Gençler Olmadan Demokrasi Mümkün Değil”
iyasi partilerin kadın ve gençlik örgütleri ile güçlü olduğunu dile getiren Akyıldız, “Kadın kolları ve gençlik kolları bizim elimiz, ayağımız, mücadele gücümüzdür. Kadın kolları başkanlığının aylarca boş kalması gibi bir yanlışı bu partiye yaşatmayacağım. Kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarımız yönetim kurulu toplantılarına katılacak, karar alma süreçlerinde aktif rol oynayacaklardır. Gençlik kolları seçimini yapmayıp gençlik kurultayına delege göndermemek gibi bir utancı Afyonkarahisar örgütleri bir daha yaşamayacak. Biz birlikte, omuz omuza, yoldaşça bir anlayışla hareket edeceğiz” diye konuştu.
“Değişim ve Halkın Umudu ile İktidara Yürüyoruz”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP’yi başarıya ulaştıracağını ifade eden Akyıldız, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel; faşizme, baskıya ve adaletsizliğe karşı dimdik durarak bu partiyi başarıya ulaştıracaktır. Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu ise toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, zalime karşı dik duran bir liderdir. Onun adını anmadan değişimden söz edilemez. Bize bu halkın umudu yeter. İşgale, talana, emperyalizme teslim olmayan Kuvâ-yi Milliye ruhu yeter. Bize Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve ilkeleri yol göstermeye devam ediyor. Aydınlık Türkiye’nin yolu, halkın mücadelesinden ve örgütlerin birlikteliğinden geçiyor.” dedi
Yorumlar
Kalan Karakter: