Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çay ilçesinde kiraz üreticilerini desteklemeye yönelik önemli bir adım atıldı. Zararlılarla mücadelede etkinliği artırmak ve ürün kayıplarını en aza indirmek amacıyla “Sirke Sineği Tuzağı Dağıtım Programı” hayata geçirildi.
Düzenlenen programa Çay Kaymakamı Hasan Hüsnü Türker’in yanı sıra İl Müdür Yardımcısı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile çeşitli kurum amirleri katıldı. Program kapsamında, özellikle kiraz üretiminde ciddi kayıplara yol açabilen sirke sineğine karşı üreticilere tuzak desteği sağlandı.

Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje ile hem ürün kalitesinin korunmasının hem de sürdürülebilir tarımsal üretimin güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.
Yorumlar
Kalan Karakter: