Büro Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin ekonomik kayıplarının telafisi, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla yürütülen 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile uzlaşma sağlanamaması üzerine iş bırakma eylemi kararı aldı.
Büro Memur-Sen Genel Merkezi, 14 Ağustos 2025 tarihli ve 185 sayılı kararla, 18 Ağustos 2025 tarihinde hizmet kolundaki tüm kurumlarda görevli kamu çalışanlarının ülke genelinde işe gitmemesi yönünde karar aldı.
Büro Memur-Sen Muğla Şube Başkanı Mehmet Akca, yapılacak eylemin hukuka ve çalışma hakkına saygı çerçevesinde gerçekleştirileceğini vurguladı. Akca, “Haklı taleplerimizi duyurmak ve Kamu İşveren Heyeti’nin somut ve adil bir teklif sunmasını sağlamak için bu eylemi hayata geçiriyoruz. Kamu çalışanları olarak adil yaşam koşullarına, insanca ücretlere ve sosyal haklara sahip olmak temel hakkımızdır” dedi.
Yorumlar
Kalan Karakter: