Afyonkarahisar 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve kamuoyunda “Böcek Davası” olarak bilinen davanın üçüncü duruşmasında karar açıklandı. Köksal, “suç uydurma” ve “iftira” suçlarından, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.
31 Mart 2024 seçimlerinin ardından Köksal, başkanlık makamında dinleme cihazı bulunduğunu öne sürmüş, iddialar ülke gündemine oturmuştu. Bu açıklamaların ardından dönemin AK Parti İl Başkanı Hüseyin Menteş’in şikâyetiyle dava açılmıştı.
İlk duruşmada Köksal, açıklamalarının siyasi olduğunu belirterek kimseyi suçlamadığını söyledi. İkinci duruşmada tanıkların çelişkili ifadeleri dikkat çekerken, Menteş “Başkan iftirada bulundu, ‘Cinayet mahalline ilk giden katildir’ ifadesini kullandı” diyerek şikâyetini yineledi. Savcılık ise Köksal’ın cezalandırılmasını talep etmişti.
Bu sabah yapılan üçüncü duruşmada taraf avukatları son savunmalarını sundu. Savcının cezalandırma talebine rağmen mahkeme, Köksal’ın her iki suçtan da beraatine hükmetti.
Yorumlar
Kalan Karakter: