Bölgesel Kalkınma Ve Lojistik Paneli Düzenlendi
Sektörün Öncü İsimleri Öğrencilerle Buluştu
13. Ulusal Lojistik ve Tedarik Zinciri Kongresi'nde Bölgesel Kalkınma ve Lojistik Paneli düzenlendi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen panelde, Afyonkarahisar'da lojistik ve tedarik zinciri adına faaliyetler yürüten iş insanları öğrencilerle buluştu. Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Zafer ACAR moderatörlüğünde gerçekleşen panele Akça Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, Artuk Aviation kurucusu Önder Artuk, Alimoğlu Mermer sahibi İbrahim Alimoğlu, İkbal Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan konuşmacı olarak katıldı.
"AFYONKARAHİSAR'DA FAALİYETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ"
Panelde konuşan Akça Lojistik Genel Müdür Yardımcısı Erkam Akça, "Akça Lojistik'te birinci hizmet kalemimiz 2 bine yakın çalışma arkadaşımızla depo yönetimi hizmetleri sunuyoruz. İkinci hizmet kalemimiz ise yurt içi lojistik noktasında günlük 500'ün üzerinde araç hareketimiz mevcut. Üçüncü hizmet kalemimiz online ticaret noktasında motosiklet ve minivan araçlarla sevkiyatlar gerçekleştiriyoruz. Son ana faaliyet kalemimiz teknoloji. Geçen sene Akça Teknoloji'yi faaliyete aldık. Nakliye sektörüne yönelik yazılımlar üretiyoruz. Yaptığımız ve ürettiğimiz işlerle Afyonkarahisar'da da faaliyetlerimizi artırarak hizmet vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.
"İLİMİZ BÜTÜN ULAŞIM AĞLARININ MERKEZİNDE"
Artuk Aviation kurucusu başarılı iş insanı Önder Artuk, "2011 yılında Artuk Grup'u kurduk ve şu an 11 markada çalışmaya devam ediyoruz. 11 markamızda yüzde 70'e yakın beyaz yaka yüzde 50'ye yakın bayan olduğu toplam 300 çalışma arkadaşımız var ve bu vizyon ile devam ettiğimizde 2028'in sonunda Türkiye'nin ilk 500 şirketinde olmayı hedefliyoruz. Bizim gündemimize baktığımızda bize etki sağlayacak olan savunma sanayisinde iki şirketimiz var. AddValue ve Artuk Aviation. Türkiye'den Avrupa'ya en çok malzeme satan şirket AddValue şirketimiz. Artuk Aviation'da eklemeli imalat ile savunma sanayisine parça üretimi yapıyoruz. Şirketimiz uluslararası standartlara uygun olarak faaliyetlerine devam ediyor. Kısaca 11 e yakın marka ile şirketlerimiz üretmeye devam ediyor. Tabi ki bunların arasında en başlıca gelenleri ülkemizde mesleki eğitime hizmet veren okulumuz ve savunma sanayine hizmet veren Artuk Aviation İlimiz bütün ulaşım ağlarının tam merkezinde bulunmakta. Hava yolu, demir yolu, kara yolu olarak lojistik anlamında oldukça fazla öneme sahip. Karayolunda bayramlarda ve tatil dönemlerinde 200 bine yakın araç trafiğini kaldıran bir şehiriz. İstanbul'dan sonra en fazla araç trafiğine sahip il konumundayız. Ülkemiz nüfusunun yüzde 50'sinin Afyonkarahisar'dan 3 saatlik bir mesafe ile ulaşabilecek bir konumdayız. Ankara İzmir hızlı tren hattı da şehrimizin gelişimine mutlaka katkı sağlayacaktır. Bende bütün bu gelişmeleri büyük bir merakla takip ediyorum" şeklinde konuştu.
"HER ZAMAN ÖNCELİKLE İNSAN"
Panelin bir diğer konuşmacısı Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Kongrenin Afyon'da düzenlenmesini çok anlamlı buluyorum. 4 ayrı yönden gelen tren yollarının keşisme noktası olarak Afyonkarahisar'ın önemi büyüktür. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı olarak bugün burada ihracatçılarımızı temsilen de bulunuyorum. Sürdürülebilir ve gelecek için maden sektörüne yatırım kaçınılmaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Ticaretin geleceğini ve yeşil dönüşümün gerçeği olarak gördüğümüzde maden sektörünün gerçeğini daha iyi kavrayabiliriz. Beyaz Saray'da gördüğümüz veya Disneyland'da doğal taşlarımızı gördüğümüzde gururlanıyoruz. Yeşil dönüşümünde aktif rol oynayan maden sektörü ülkemizin göz bebeği. Lojistik olarak ele aldığımızda deniz yolu ulaşımı büyük bir bölümünü kaplıyor. Maden sektörü olarak her zaman öncelikle insan dedik, demeye de devam edeceğiz. Hayatımızı devam ettirebilmek adına ihtiyaç duyduğumuz ürünler madenler ile üretilmektedir" ifadelerini kullandı.
"LOJİSTİK OLMADAN TURİZMDE OLMUYOR"
İkbaş Termal Otel Genel Müdürü Ali Gümüşhan ise, "Lojistik olmadan turizmde olmuyor. Bildiğiniz üzere turizm bir hizmet sektörü olarak anılmaktadır. Bende 36 yıldır işin mutfağından başlayarak genel müdürlüğe kadar yükseldim. Tabiki termal turizm çok farklı ve bende burada çalışmaktan çok mutluyum. Bende bugünkü panelimiz de lojistik konumuzu turizm ile ilişkilisini ele alacağım. Bugün baktığımızda Afyonkarahisar 4 mevsim boyunca 25 bin yatak kapasitesi ile termal turizme öncelik ediyor. Ülkemizde 2028 yılında 90 milyon turist, 100 milyar dolar gelir hedefimiz bulunuyor. Çok çalışarak bu hedefe ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
AKÜ'de düzenlenen Bölgesel Kalkınma ve Lojistik Paneli konuşmacılarının sunumlarının ardından plaket sunumu ve günün anlam ve önemine dair fotoğraf çekimiyle sona erdi. Haber: Hüseyin ER-Selçuk Aydın
Yorumlar
Kalan Karakter: