Atıl vaziyetteki tarihi mekânların restore edilerek yeniden faaliyet vermesi adına çalışma başlatan Afyonkarahisar Belediyesi’nin son hamlesi tarihi Afyon Gar binası oldu. Tarihi binayı yeniden hizmet veren bir merkeze dönüştürme hamlesi kapsamında çalışmalara başlanan mekanda restorasyon çalışmaları hız kazanırken tamamlandığında şehrin önemli merkezlerinden biri olması planlanıyor.
GENÇLİK VE E-SPOR MERKEZİ OLACAK
Restorasyon çalışmalarını yakından takip eden Afyonkarahisar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı önemli açıklamalarda bulundu. Çetinaktı; “Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek tarafından gençlerin ihtiyaçlarına yönelik olarak birçok noktada gençlik merkezi kurma adına çalışmalara başlamıştık. Çalışmalar kapsamında Afyon Gar’ın da atıl vaziyetten kurtarılarak yeniden hizmet vermesi için TCDD ile yaptığımız yazışmaların ardından Gençlik merkezi ve E-Spor Merkezi olarak planladık. Restorasyon çalışmaları bu manada yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
“TAMAMLANDIĞINDA BÖLGENİN EN İYİSİ OLACAK”
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gençlere yönelik önemli çalışmalar ve yatırımların olduğuna dikkat çeken Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sami Çetinaktı, ‘En Büyük Yatırım Geleceğe Yatırımdır’ sözünün Afyonkarahisar Belediyesi tarafından karşılığının ise ülke geleceğinin gençliğe yatırım olduğunu belirtti. Çetinaktı; “Restorasyon çalışmaları tamamlandığında bölgenin en iyi gençlik merkezi olacak. Burası dijital gençlik merkezi formatında bir yapıda olacak. Özellikle gençlerimiz tarafından çok fazla talep edilen ve e- spor merkezi, robotik kodlama atölyelerinin, greenbox olacağı yazılım atölyelerinin olacağı bir e-spor merkezi. Belediye Başkanımızın özellikle Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğüne tahsis ettiği bir yer burası. Bizler de özellikle şu süreçte çok fazla hızlandırdık hızlı bir şekilde burayı yetiştirmek istiyoruz çünkü gençlerimiz şu anda 4 gözle burayı bekliyorlar. Bize soruyorlar ne zaman yetişecek diye hızlandırmaya çalışıyoruz inşallah Eylül- Ekim aylarına yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
“BİZİM DIŞIMIZDA 11 BÜYÜKŞEHİRDE GENÇLİK MERKEZİ VAR”
Burada biz özellikle youtuber çekimlerinin olduğu gençlerin gelip orada greenbox çekimleri yapabildikleri bir mekân oluşturmak istiyoruz. İçerisinde oluşturacağımız kodlama atölyesine özellikle gençlerden çok talep var. Biz burada robotik kodlama atölyesini oluşturacağız, yazılım atölyesini oluşturacağız ve küçük de olsa bir kitap kafe gibi de bir kafe oluşturacağız. Artık gençler gençlik merkezi istiyorlar ve belediyelerin de özellikle bu noktada gençlik merkezi oluşturmasını istiyorlar. Ülke genelinde 11 belediyede e-spor merkezi var, biz 12’nci belediye olacağız inşallah yetiştirebilirsek. 12’nci belediye olarak Türkiye genelinde e-spor merkezi olan bir il olacağız. Gençlik merkezi olan illerin hepsi büyük şehir, il belediyeleri arasında da belki de biz tek olacağız.” İfadelerine yer verdi.
>>ÖZEL HABER: MUSTAFA KILINÇ - HİLAL PARLAK - HÜSEYİN ER
Yorumlar 1
Kalan Karakter: