Patlama Büfede Meydana Geldi
Edinilen bilgilere göre, zemin katında büfe bulunan bina saat 21.45 sıralarında büyük bir gürültüyle sarsıldı. Görgü tanıkları, patlamanın ardından yoğun bir gaz kokusu ve duman yükseldiğini belirtti. İlk belirlemelere göre patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu değerlendirilirken, olayın kesin nedeni yapılacak teknik incelemelerin ardından netlik kazanacak.
İstanbul Valiliği’nden Açıklama Geldi
Olayla ilgili İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Çarşamba günü saat 21.45 sıralarında Beyoğlu ilçesi Bereketzade Mahallesi Yanıkkapı Sokak'ta bulunan ve zemin artı 2 kat olan binanın zemin katında bulunan büfede sebebi henüz belirlenemeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonrasında bina çökmüş olup, olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve UMKE ekibi sevk edilmiştir. Olayda ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralananın olmadığı tespit edilmiş olup, ekiplerin olay yerindeki çalışmaları devam etmektedir.”
Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor
Bina enkazında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmaması sevindirici bir gelişme olarak kaydedildi. Ancak ekipler, ihtimallere karşı arama kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor. Çevrede güvenlik önlemleri artırılırken, sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı.
Çevredeki Binalar Tahliye Edildi
Patlamanın etkisiyle sarsılan çevredeki bazı binalarda da küçük çaplı hasarlar oluştu. Güvenlik amacıyla çevre apartmanlarda oturan vatandaşlar tedbiren tahliye edildi. Doğalgaz ve elektrik hatları da güvenlik nedeniyle geçici olarak kesildi.
Soruşturma Başlatıldı
Olayla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Teknik ekipler, patlamanın kesin nedenini belirlemek için olay yerinde detaylı inceleme yürütüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: