Adıyaman’ın Besni ilçesinde eşi Selvi Sarı ile bacanağı Muharrem Arslan’ı silahla öldüren Ahmet Sarı’nın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. Cinayet zanlısının olay sonrası davranışları ve savunması kamuoyunda tepki topladı.
Olay, 10 Aralık akşam saatlerinde Aşağı Sarhan Mahallesi’nde yaşandı. Boyacılık yaptığı öğrenilen Ahmet Sarı ile eşi Selvi Sarı arasında evde tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmaya, eve gelen bacanak Muharrem Arslan da dahil oldu. İddiaya göre sinirlerine hakim olamayan Ahmet Sarı, tabancayla ateş açarak hem eşini hem de bacanağını olay yerinde öldürdü. Zanlı daha sonra kaçtı.
İhbar üzerine adrese gelen polis ve sağlık ekipleri, Selvi Sarı ile Muharrem Arslan’ı kanlar içinde yerde hareketsiz halde buldu. Yapılan incelemede iki kişinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Cenazeler, otopsi işlemlerinin ardından Mustafa Baba Camii’nde kılınan namaz sonrası toprağa verildi.
Kaçtı, Otelde Yakalandı
Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Ahmet Sarı’nın, cinayetin ardından motosikletle Gölbaşı ilçesine gittiği ve bir otele yerleştiği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalanan zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
“Yardım Etmedi, Tartışma Çıktı” Savunması
Emniyette verdiği ifadesinde olay gününe ilişkin detayları anlatan Ahmet Sarı, evlerinin tadilatı için eşinden yardım istediğini ancak eşinin işe gittiğini söyledi. Akşam eve dönen eşiyle bu nedenle tartıştıklarını belirten zanlı, eşinin bağırması üzerine bacanağı Muharrem Arslan’ın eve geldiğini öne sürdü.
Ahmet Sarı ifadesinde, bacanağı evdeyken kendisine yönelik hakaret edildiğini iddia ederek, olayın bu noktadan sonra kontrolden çıktığını savundu.
Soruşturma kapsamında cinayete ilişkin detayların netleştirilmesi için inceleme sürüyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: