Bayramlaşma Töreni Taş Medrese’de Yapıldı
Kurban Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma töreni Taş Medrese’de gerçekleşti. Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde, Afyonkarahisar Belediyesi koordinesinde gerçekleşen bayramlaşma töreninde yardımlaşma ve paylaşmanın önemine dikkat çekilerek birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Burcu Köksal, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Çabuk, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, il müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi partilerin il başkanları ve temsilcileri katıldı.
Bayram mesajları verildi
Tüm protokol üyelerinin bayramlaştığı programda öncelikle Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milletvekilleri Mehmet Taytak, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya ve Burcu Köksal söz alarak Kurban Bayramı ile ilgili düşüncelerini dile getirdi.
Dünyanın Dört Bir Tarafına Yardım Ediyoruz
Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tüm Afyonkarahisarlılar'ın Kurban Bayramını tebrik etti. Bayramın huzur, sağlık ve bereket getirmesini dileyen Başkan Burhanettin Çoban; bayramların İslam dünyası için çok önemli günler olduğuna dikkat çekerek ; “Kurban Bayramları diğer kutsal bayramlardan çok daha farklı olarak bizleri önemli bir iklime götürüyor. Bizler biliyoruz ki; ne kestiğimiz kurbanların etleri ne de kanları Allah’a ulaşmıyor. Allah’a ulaşan ihlâs, samimiyet ve takvadır. Müslüman kardeşlerimiz, kurbanlarını kestiler ve ihtiyaç sahiplerine dağıttılar. Kurban Bayramlarında dünyada sadece bizim milletimizin uyguladığı bir yardımlaşma hareketi var. Biz yıllardan bu tarafa kurbanlarımızı sadece ülkemizde kesmiyoruz. Dünyanın dört bir tarafında insanların bile girmekte zorlandığı bölgelerde bizim kardeşlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız görev yapıyor. Kızılay ve Diyanet İşleri Başkanlığımız en güzel bir şekilde bizleri orada temsil ediyor" dedi.
“Birliğimiz, dirliğimiz ve kardeşliğimiz bozulmasın”
Başkan Çoban, "Bayram namazında da ifade edildiği gibi Diyanet İşleri Başkanlığı’na vekâlet yoluyla kestirilen kurbanların geçen yılı ikiye katladığını öğrendik. Bu da bizim için memnuniyet verici bir durumdur. Demek ki; devletimiz kurumlarına güveniyor, kurumlarımızda en güzel bir şekilde dünyanın dört bir yanında iyilik hareketinin devamını sağlıyorlar. Kestiğimiz kurbanların Allah katında makbul olmasını diliyorum. Bu vesile ile hem ülkemizdeki hemde dünyanın dört bir yanında Kurban kesip dağıtan, bu güzel faaliyette emeği geçen katkı veren yurttaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Allah nice bayramlara birlik içerisinde bütünlük içerisinde kardeşlik içerisinde ulaştırmayı nasip etsin” diye konuştu.
“Her günün bayram havasında geçmesini temenni ediyorum”
Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ise konuşmasına herkesin Kurban Bayramını tebrik ederek başladı. Nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmayı temenni eden Vali Tutulmaz; “İslam dininin ön gördüğü iki bayramımızdan Kurban Bayramını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplum olarak dinimiz gereği belki en çok üzerinde durduğumuz ve değer verdiğimiz bayramlarımız dini bayramlarımızdır. Bayramları gerçekten toplum olarak doya doya yaşıyoruz. Biz her türlü ritüelini sonuna kadar yerine getirme yönünde gayret sarf ediyoruz. Bayramlar bir taraftan kardeşliğimize, birliğimize, paylaşmamıza ve bir birimizi tanımamıza vesile oluyor. Bir taraftan da bayramlarda büyüklerimizi ziyaret ediyoruz. Sıla-i rahim yapıyoruz. Bu güzel ortamı sağlayan dinimize ve dinimizin kurallarını yerine getiren milletimize ne kadar şükretsek azdır. İlimizde de bayramımız 2 gündür huzur içerisinde devam ediyor. Asayişe yönelik toplumun huzuruna yönelik önemli bir olay yaşanmadı. Bu huzurumuzun devam etmesini ve her günün bayram havasında geçmesini diliyor ve bayramınızı kutluyorum" diye konuştu
Milletvekilleri bayramı kutladı
Afyonkarahisar Milletvekilleri de birer konuşma yaparak halkımızın Kurban Bayramını tebrik etti. Milletvekilleri, paylaşmanın ve yardımlaşmanın ön plana çıktığı müstesna günlerden olan bayramların ülkemize ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini diledi.
“Afyonkarahisar değişiyor, gelişiyor”
Programa katılan eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise konuşmasında tüm Afyonkarahisarlılar’ın Kurban Bayramı’nı canı gönülden tebrik etti. Bayramların küskünlüklerin son bulduğu, birlik ve beraberliğin ön plana çıktığı müstesna günler olduğuna dikkat çeken Eroğlu;”Millet olarak her şeyden önce birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Halen Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanmaktadır. Türkiye üzerinde oynanan ve bizim bildiğimiz oyunları bilseniz. Ne oyunlar oynanıyor. Bu coğrafyayı ele geçirmek ve bu milleti yok etmek için büyük planlar uygulanıyor. Onların bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın yardımı ve desteği bu milletten yanadır. Bu millet o kadar büyük bir millet ki sadece kendisini düşünmüyor. Mazlum bütün milletleri düşünüyor. Milletimiz gerçekten ne kadar merhametli ve müşfiktir. Dünyaya yardım için elimizi uzatıyoruz. Dünyanın her yerinde fakir ve fukaralara yönelik kurbanlar kesiliyor. Bunu gerçekten sadece bizim milletimiz yaptı. Bu büyük bir erdemlik ve fazilettir. Bende böylesine bir necip milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Türkiye üzerindeki oyunları milletimiz ile birlikte bozacağız. Bunun için tek şart birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Bu coğrafya da ayakta kalmanın yegane yolu her bakımdan güçlü olmamızdan geçiyor. İnşallah çok daha büyük güçlü bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Afyonkarahisar'da da hakikaten büyük bir gelişme var. Bende bu memleketin evladı olarak yapılanları takdirle takip ediyorum. Afyonkarahisar mutlu iller sıralamasında 2'inci sırada yer alıyor. İnşallah yakından birinci sıraya yükseleceğimize inanıyorum. Afyonkarahisar mutlu ve güzel insanların yaşadığı şehitler diyarıdır. Ne kadar hizmet etsek azdır diyorum. İnşallah vekillerimizle birlikte memleketimize hizmet edeceğiz. Birbirimizi mutlaka seveceğiz. Bu vesileyle herkesin kurban bayramını kutluyor ve ailelerinizle birlikte güzel bayramlar diliyorum " şeklinde konuştu. Programın sonunda Şair Hayrettin Özkılınç ise günün anlam ve önemini belirten bir şiir okudu.
Huzur evindeki yaşlılar ziyaret edildi
Taş Medresedeki resmi bayramlaşma töreninin ardından Vali Mustafa Tutulmaz, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve diğer protokol üyeleri Huzurevi sakinlerini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Bu anlamlı günde yaşlı vatandaşlarımıza yalnız olmadıklarını hissettiren Vali Tutulmaz ve protokol üyeleri, huzurevi sakinlerinin ellerini öperek bayramlarını tebrik etti.
Jandarma Teşkilatı ile Bayramlaşırdı
Vali Mustafa Tutulmaz, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri Polisevi’nde emniyet teşkilatıyla, İl Jandarma Komutanlığında da jandarma teşkilatıyla bayramlaştı.>>Mehmet Karakaş
Yorumlar
Kalan Karakter: