Başkan Yıldırım, 2 Yıllık İcraatını TV3 Ekranlarında Anlattı
Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, seçimlerin ardından geçen 2 yıllık icraatlarını TV3 ekranlarında, Yerel Ajanda programında değerlendirdi.
Yayınlanma :
08.04.2026 15:49
Güncelleme :
08.04.2026 15:52
Vatandaşların talebi üzerine belediye başkanı olduğunu dile getiren Tolga Yıldırım, halkla iç içe belediye çalışanlarıyla abi kardeş ilişkileri içerisinde hizmet etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi. TV3’te Abdullah Gündöner’in hazırlayıp sunduğu Yerel Ajanda programına konuk olan Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, ilçede kimsenin cesaret edemediği altyapı çalışmalarını tamamladığını belirterek, bu süre içerisinde sabırla bekleyen ilçe esnafına teşekkür etti.
Parası Ödendi, Asfaltımız Hazır
Sinanpaşalılara da mikrofon uzatılan programda vatandaşların bozuk yolların bir an önce yapılmasına yönelik taleplerine karşılık Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, şunları söyledi: “Parası ödenmiş asfaltımız hazırdır. İnşallah asfaltı 2026 yılının asfalt sezonu açılınca atacağız. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra bizim ilçemize doğalgaz gelmiş. Bir tane sağlam cadde, sokak, ara yol kalmış.
Belediyeye genelde yürüyerek gelip gidiyorum. Devamlı halkımızla iç içeyim. Şimdi ben oradan caddeden geçerken ya da ara sokaktan teyzenin biri çıktı. Oğlum dedi, vallahi çamaşır dedi yıkayamıyoruz dedi. Yıkadığımız çamaşırları kurutamıyoruz, tozdan dışarı asamıyoruz, diye dert yandı. Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak ile sürekli konuşuyorum taleplerimizi iletiyoruz. Sağ olsun büyük desteklerini gördük. Onun sayesinde İl Özel İdaresine parasını ödediğimiz asfaltı havaların ısınmasıyla ilçemize kavuşturacağız ve bu sıkıntılardan kurtulacağız.”
Kimse Alt Yapıya Bakmamış
Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, geçmiş dönemde hiçbir belediye başkanının cesaret edemediği alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Alt yapı çalışmalarını kimse görmediği için, toprağın altında kaldığı için belediye başkanları pek tercih etmemiş. Ama seçim zamanı benim de bir sözüm var kasabayı ilçe yapacağım diye bir söz verdim. Bütün cesaretimizi toplayarak alt yapı çalışmalarına başladık ve bitirdi. Şimdi sırada üst yapı çalışmalarımız olacak inşallah” diye konuştu.
Sinanpaşalılar Memnun
Sinanpaşa halkına da söz verilen Yerel Ajanda programında vatandaşların çoğunun Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım’dan memnun olduklarını dile getirdikleri gözlemlendi.
Sinanpaşalılar, Başkan Yıldırım’ın çalışmalarını beğendiklerini belirterek, “Yollarımız alt yapı çalışmaları nedeniyle oldukça bozuldu. Bu yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz. İlçemiz küçük olması nedeniyle işsizlik büyük sorun. İş konusunda da bir şeylerin yapılması yarar görüyoruz” diye konuştular.
Gençlere Önem Veriyoruz
Vatandaşların taleplerinin oldukça yerinde olduğunu belirten Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, ilçe esnafının büyük bir sabır ve anlayış sergilediğini vurgulayarak kendilerine teşekkür etti.
Başkan Yıldırım, “Özellikle esnafımız teşekkür etmek istiyorum. Kendileri bu bozuk yollara rağmen oldukça sabırlı ve anlayışlı davrandılar. Ancak yapılacak asfaltlama çalışmalarının ardından tüm ilçe rahata kavuşacak. Öte yandan gençlerimize büyük önem veriyoruz. Onlar için oluşturduğumuz açtığımız sosyal tesislerimizde sadece gençlerimize değil köylerden gelen vatandaşlarımızın da vakit geçirebileceği bir mekan olmasından dolayı güzel dönüşler alıyoruz” dedi.
Sinanpaşa Temiz İçme Suyuna Kavuştu
Altyapı çalışmalarının başında temiz içme suyu projesinin geldiğini hatırlatan Başkan Yıldırım, “İçme suyumuz öyle bir duruma gelmiş ki yer altındaki borulardan neredeyse küf akma noktasındaydı. Bir teyzemiz beni çağırarak evindeki musluktan akan suyu ve bardağın altında biriken tortuyu gösterdi. Haklıydı ve kolları sıvadık Allah’a şükür şimdi musluklarımızdan gönül rahatlığı ile içilebilecek bir su akıyor” dedi.
İçme suyu yenileme çalışmalarında belediye personelinin kullanıldığına belirten Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, “Malzeme parası dışında işçilik olarak herhangi bir para kasamızdan çıkmış değil. Ben kendim esnaflıktan geldiğim için alacağım tüm malzemeleri bir değil iki üç hatta daha fazla pazarlık ettiğim olmuştur. Neticede bu para bana emanet ve tek kuruşunu zayi etme gibi bir lüksümüz olamaz” diye konuştu.
Sökülen Parke Taşlarını Değerlendirdik
İlçede gerçekleştirilen alt yapı çalışmaları sırasında sökülen parke taşlarını da ayrı bir değerlendirmeye aldıklarına işaret eden Başkan Yıldırım, parke taşlarının sökümünde gösterilen özenin, geri kazanım olarak elde edildiğini söyledi.
Yıldırım, “Bu parke taşlarımızı doğalgaz geçen ve kısmen bozulan yollarımızda kullanarak büyük bir tasarruf sergiledik. Bunu yaparken 5 metrelik yolu 8 metreye çıkardık. Biz Milliyetçi Hareket partisi vizyonu olarak Üreten belediyecilik sloganıyla yola çıktık ve üretmeye devam edeceğiz. Biz üretiyoruz. Elimizdekilere sahip çıkıyoruz. İmkansızlıklardan imkan yaratıyoruz.
Bizi diğer belediyelerden ayıran temel özellik budur” şeklinde konuştu.
Milletvekilimiz Taytak’ın Büyük Desteği Var
Sinanpaşa Belediye Başkanı Tolga Yıldırım, yapılan çalışmalarda MHP İl Başkan Ahmet Kahveci ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın büyük destekleri olduğunu ifade etti.
Başkan Yıldırım; “Biz şuradan şuraya sayın vekilim bize biraz para gönder. Biz altyapı yapıyoruz dediğimiz zaman altyapısını yaptık. Üst yapısına geçtiğimiz zaman vekilimiz sağ olsun gönderdi. Sonra tabii ki bu yetmiyor. Vekilim biraz daha, vekilim bir daha gelmeyeceğim. Vekilim bir daha gönderdi. Vekilim bir daha, bir daha, bir daha derken biz büyük bir projeye dönüştük. Sadece Zafer Caddesi'nde bırakmayacağız. Çiğiltepe Cumhuriyet Caddesi'ne yani sosyal tesislerimizin önünden geçen hükümet konuğundan, jandarma hastaneye kadar olan bölgenin de bütün kaldırımlarını değiştireceğiz. İnşallah sıcak asfaltımızı da oradan atacağız. Hedefim, verilmiş sözüm ilçe ilçe yapacağım. Yani çok büyük bir söz. Çünkü şu an bizde maalesef kasaba kılığı var. Yani şöyle bir şeye bakınca dışarıdan bir sahibimiz ben ilçeye girdim demesi lazım. Ama inşallah bunu bizim dönemimizde biz bunu dedirttireceğiz” diye konuştu.
Tarihi Mekanlara Saygı
Sinanpaşa’nın tarihi mekanlar açısından da önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım, özellikle Zafer haftasındaki kutlama etkinliklerinin her geçen yıl daha fazla katılımla yapılması için çalıştıklarını söyledi.



Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: