Afyonkarahisar’da engelli vatandaşların akülü araçlarına yönelik destek, valilikten geliyor. Geçtiğimiz aylarda açılan engelli bakım atölyesi, engellilerin ihtiyaçlarına yönelik önemli bir hizmet sunuyor. Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Faruk Özkara, sosyal desteklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Başkan Faruk Özkara, “Değerli engelli kardeşlerim, engelli bakım atölyesi, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nın öncülüğünde ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Endüstri Meslek Lisesi’nin iş birliğiyle açıldı. Bu atölyede şu an akülü araçların küçük arızaları onarılmaktadır. Genellikle akülü araçlarımızda motor, beyin, akü ve anakart gibi parçalarda arızalar meydana gelmekte; bu parçaların yüksek maliyetleri nedeniyle bakımını yaptırmakta zorlanıyoruz.’’ dedi.
Sözlerine devam eden Özkara; ‘’Valimizin ve İl Milli Eğitim Müdürümüzün destekleriyle Afyonkarahisar Vakıflar Müdürlüğü, gelir tespiti kişi başı 5.500 TL'nin altında olan veya sosyal yardım alan vatandaşlarımıza araç parça bedeli için destek sağlama imkânı sunacaktır.” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar 1
Kalan Karakter: