Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Acar, kendisinin doktorların kılık-kıyafeti ile uğraşmasının, hele ki başörtüsüne karşı olmasının söz konusu olamayacağını söyledi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin yeni Başhekimi Dr. Osman Acar, hastane personelinin kılık-kıyafetine karıştığı, üstüne üstlük başörtüsüne karşı olduğu şeklinde yayınlanan bazı haberlerin aslının yansıtıldığı gibi olmadığını açıkladı.
Afyon gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinin “hayırlı olsun” ziyaretinde konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhakemi Osman Acar, “Personelimiz başta olmak üzere kimsenin başörtüsü ile uğraşmamız söz konusu olamaz. Konular saptırılıyor” dedi.
Göreve başlamasının ardından hastaneyi tanımak için yaptığı ziyaretler sırasında bir polikliniğe girdiğinde kimsenin üzerinde beyaz önlük olmadığı için doktorun kim olduğunu anlayamadığını ve gayri ihtiyari “Doktor hanginiz?” sorusunu yönelttiğini belirten Dr. Osman Acar, “Beyaz önlük sadece burada değil, bir çok yerde maalesef giyilmiyor. Bu yadırganacak bir durum değil. Ama beyaz önlük olunca kimin görevinin ne olduğunu anlayabiliyorsunuz. Ben de o polikliniğe girdiğimde böyle bir soru yönelttim. Yoksa kimsenin kılık-kıyafeti ile uğraşmak niyetim yoktu” dedi.
İlaveten konunun başörtüsü karşıtlığına getirilmeye çalışıldığının hatırlatılması üzerine konuyu detaylandıran Başhekim Osman Acar, “Benim başörtüsüne karşı olmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Bunları anlatmak belki doğru değil ama sorduğunuz için söylemek zorundayım. Benim eşim de 28 Şubat’ın başörtüsü mağdurlarındandır. Benim başörtüsüne karşı olmam düşünülebilir mi? Üstüne üstlük benim o ziyaretimde başörtüsü ile ilgili bir konu geçmiş de değildir. Orada başörtüsü ile ilgili bir şey konuşulmadı” dedi.
Başhekimi Osman Acar: ‘Konu Tamamen Saptırıldı’
Bazı basın organlarında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde başörtüsü krizi yaşanıyormuş gibi yansıtılmasını değerlendirdi.
Yayınlanma :
02.10.2025 13:32
Güncelleme :
02.10.2025 13:32


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: