Bakan Eroğlu’ndan 100 milyon TL’lik yatırım
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Ağrı’da düzenlenen merasimde aralarında Patnos İçme Suyu Projesi’nin de bulunduğu 8 adet tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 8 tesisin toplam yatırım bedeli 100 milyon lirayı buluyor.
Programı dâhilinde önce Ağrı Valiliği'ni ziyaret eden Prof. Dr. Eroğlu, girişte valilik şeref defterini imzaladıktan sonra makamına geçtiği Elvan ile bir süre basına kapalı olarak görüştü. Prof. Dr. Eroğlu, ziyaret sonrası Ahmed-i Hani Toplantı Salonu'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bakanlığına bağlı kurumların kentteki çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Orman paketi çalışmamız var
Ağrı'da 8 tesisin temelini atacaklarını belirten Prof. Dr. Eroğlu, "Bu projeler 100 milyon lira. Patnos içme suyu arıtma tesisi. Taşlıçay Derecek Barajı hasretle beklenen barajdı ve temelini atıyoruz. Patnos Yukarıgöçmez Barajı. Patnos Yeşilhisar Barajı, Taşlıçay Derecek Barajı sulaması ve Patnos Yeşilhisar göleti sulaması olmak üzere, 7 tane baraj ve sulamanın temelini atacağız. Birde orman paketi çalışmamız var." diye konuştu.
Çok taşkın oluyor, yamaçlar çıplak
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ağrı'nın orman konusunda fakir olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok taşkın oluyor. Yamaçlar çıplak, yağan yağmur hemen akışa geçiyor. Buraları ağaçlandıralım, meraları ıslah edelim seferberlik başlatalım diye karar aldık. Orman teşkilatı buraya çok köklü olarak girecek. Bu bozuk meraları bize verdiğiniz zaman hem teraslayacağız taşkını önleyeceğiz, hem ağaçlandıracağız hem meraları ıslah edeceğiz. Bu sene böyle bir seferberlik yapmaya karar verdik. Sayın Valimiz 'belediyenin önündeki alanı da güzel bir mesirelik alanı yapalım' dedi, onu da yapın dedik."
Ağrı’ya 8 Müjde Daha…
Ağrı'ya 30 Ekim 2016'da 36 müjde verdiklerini anımsatan Prof. Dr. Eroğlu, "Bugünde 8 müjde ile geldik. Böylece 44 müjde veriyoruz 427 milyon lira. Bu müjdelerde 3 tanesi DSİ'ye, 4 tanesi Orman Genel Müdürlüğüne, bir tanesi de meteorolojiye ait." dedi. Kentte yapılan yatırımlara değinen Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti: "Geçen geldiğimizde verdiğimiz 36 müjdeden 24 tanesi tamamlandı. Sadece 12 tane kaldı ama onların da önümüzdeki yıl tamamı biter. Burada Balık Gölü var. Balık Gölü meraymış daha önce meralardan bize yer verilmiyordu. Ama şimdi oradaki bozuk meraları alıp ağaçlandıracağız. Dolayısıyla tabiat parkı olarak ağaçlandırması ormandan, tabiat parkı olarak hazırlamak ta Doğa Koruma ve Milli Park'lardan. Onunda müjdesini verelim, hayırlı olsun. Aynı zamanda bugün 2 bin 500 tane fidan dağıtacağız. Ağrı'nın istikbali parlak, aslında el birliği yaparsak hükümetimiz de büyük destek veriyor, Ağrı Dağı önümüzde muhteşem bir şey. Burayı çok büyük bir turizm merkezi yapabiliriz."
Ağrı’ya 100 Milyon Liralık 8 Tesis
Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra Ağrı Valilik Meydanı'nda toplu açılış merasimine iştirak etti. Bakan Prof. Dr. Eroğlu yaptığı konuşmada, temeli atılan 8 tesisin toplam maliyetinin 100 milyon lira olduğunu belirtti. Ağrı'ya 3 bakan birden geldiğini anımsatan Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Ağrı'ya hakikaten yağmur gibi bereket yağıyor, yatırım yağıyor. Bizde her türlü desteği vereceğiz. Eski Türkiye'de Ağrı unutulmuş, kıyıda köşede kalmış bir ildi. Ama ilk defa Ağrı'yı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hatırladı ve muazzam yatırımlar için talimatı verdi. Şuana kadar 10 milyar lira yatırım yapılmış geçen yılın sonuna kadar. Bu yıl ki yatırımlarla beraber 12 milyar liraya yükseliyor. Tüm yollar yapıldı, bölünmüş yolu ağı ile ulaştırma bakanlığı buraya girdi. Ağrı'da ormancılıkta büyük bir hamle yapacağız. Muazzam bir ağaçlandırma ve erozyon kontrolü çalışması yapacağız."
Bozuk meralar ağaçlandırılacak
Bakan Prof. Dr. Eroğlu, Balık Gölü'ndeki bozuk meraların ağaçlandırılacağını ve tabiat parkı olarak hazırlayacaklarına işaret ederek, "Ağrı Dağı'nın muazzam şekilde turizme açılmasını ve Balık Gölü'nde bir an önce bitmesi talimatını veriyorum." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Başta alçak FETÖ terör örgütü olmak üzere PKK, PYD, DEAŞ gibi bütün terör örgütlerini Allah perişan etsin. Bunlara destek veren devletlerin verdikleri bütün silahlar kendilerine dönsün. Bizim ülkemizin önünü kesmek ve kardeşlerimizi öldürmek için verdikleri silahlar onlara dönsün. O devletlerde tarih sahnesinden silinsin inşallah." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 25 aileye gelir getirici tür sertifikası verildi. Programın ardından, valilik önünde vatandaşlara fidan dağıtıldı. >>>>Haber merkezi
Yorumlar
Kalan Karakter: