Fenerbahçe’de gözler 6-7 Haziran’da yapılacak Olağanüstü Seçimli Genel Kurul’a çevrilirken, eski başkan Aziz Yıldırım adaylık kararının perde arkasını anlattı. Yıldırım, aday olmasındaki en önemli nedenin ailesine yönelik saldırılar olduğunu belirtirken, öncelikli hedefinin camiadaki kutuplaşmayı sona erdirmek olduğunu söyledi.
FENERBAHÇE’DE SEÇİM YARIŞI ŞEKİLLENİYOR
Fenerbahçe’de yaklaşan Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesi başkanlık yarışı netleşmeye başladı. Mevcut başkan Sadettin Saran’ın kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından aday olmama kararı alması, seçim sürecinde dengeleri değiştirdi. Sarı-lacivertli kulüpte son tabloya göre eski başkan Aziz Yıldırım ile iş insanı Hakan Safi başkanlık için yarışacak isimler olarak öne çıktı. Öte yandan adaylığını daha önce açıklayan Barış Göktürk, Aziz Yıldırım lehine yarıştan çekildiğini duyurdu. Eski federasyon başkanı Mehmet Ali Aydınlar ise seçim yarışında yer almayacağını açıkladı.
“KIZIMIN HEDEF ALINMASI BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLDU”
Türkiye Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, adaylık kararını almasındaki en önemli etkenin ailesine yönelik saldırılar olduğunu ifade etti. Kulübün son dönemdeki gidişatını yakından takip ettiğini belirten Yıldırım, özellikle kızı Yaz Yıldırım’ın hedef alınmasının kendisi açısından kırılma noktası olduğunu söyledi.
Yıldırım açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gelinen nokta maalesef hiç iç açıcı değil. Ancak adaylığımı kesinleştiren olay, bazı çevrelerin kızım Yaz Yıldırım’ı hedef alması oldu. Benim hedef alınmam normaldir ama kızımın bu işe karıştırılması çizgiyi aştı.”
Deneyimli isim, bu gelişmenin ardından ekibiyle birlikte çalışmalara başladığını dile getirdi.

“ÖNCELİKLİ HEDEFİM CAMİAYI BİRLEŞTİRMEK”
Aziz Yıldırım, adaylık sürecindeki temel hedefinin yalnızca başkanlık olmadığını belirterek, camiadaki ayrışmayı sona erdirmek istediğini vurguladı. Fenerbahçe camiasında son yıllarda ciddi bir kutuplaşma yaşandığını ifade eden Yıldırım, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Yıldırım açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Öncelikli hedefim birleşmedir. Camianın bir ağabeyi olarak herkesi ‘ocu, bucu’ olmayı bırakıp sadece Fenerbahçeli olmaya davet ediyorum.”
AYDINLAR İDDİALARINI YALANLADI
Aziz Yıldırım, kamuoyunda gündeme gelen “Mehmet Ali Aydınlar ile görüştü” iddialarına da açıklık getirdi. Yıldırım, Aydınlar ile son dönemde herhangi bir görüşme gerçekleştirmediğini belirterek, ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.
GÖZLER HAZİRAN AYINDAKİ GENEL KURULDA
Fenerbahçe’de 6-7 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Olağanüstü Seçimli Genel Kurul öncesinde seçim atmosferi giderek hareketlenirken, sarı-lacivertli camiada başkanlık yarışının önümüzdeki günlerde daha da kızışması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: