Afyonkarahisar Arkeo- Trek Grubu tarafından düzenlenen Frigya-Emre Gölü Gökyüzü Gözlem etkinliğine grup üyelerinin yanı sıra akademisyenlerde katıldı.
Afyonkarahisar tarihi ve turistik olarak birçok lokasyonu barındırırken birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Afyonkarahisar Arkeo-Trek Grubu'nun düzenlediği Frigya Gökyüzü Gözlem Etkinliği, 10-11 Ağustos tarihlerinde grup üyeleri ve Kocatepe Üniversitesi Yabani Hayvan Hastanesi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. E. Hesna Kandır ve Ekibi’nin katılımı ve İhsaniye Kaymakamlığı’nın desteği ile Emre Gölünde gerçekleştirildi.
COĞRAFİ BİR OLAYI DENEYİMLEME FIRSATI BULDULAR
Afyonkarahisar Arkeo- Trek Grubu düzenledikleri etkinlik ile yılda bir kez Dünya'nın kütle çekimiyle etkileşime girip saçılan parçalar tarafından oluşan meteor yağmurunu izleme fırsatı bulan grup üyeleri nadir görülen bir coğrafi olayı deneyimleme fırsatı buldu.
ETKİNLİĞE YÜRÜYÜŞ İLE DEVAM ETTİLER
Arkeo- Trek Grubu etkinliklerine nadir görülen doğa olayını izlemelerinin ardından doğa yürüyüşü ile devam ederken grup Mithat Şener rehberliğinde ve Ebru Rabia Zenger önderliğinde Frigya Vadisi’nin Rota-1 Parkur-13’ün bir bölümü olan Saman İni Vadisinden başlayarak Işık İni Vadisine kadar yürüşlerini yaparak etkinliğini tamamladı >>HABER:EVREN ATCI
Yorumlar
Kalan Karakter: