LaLiga’dan yapılan açıklamada, 20 yaşındaki milli oyuncunun eylül ayında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çektiği belirtilerek, “Arda Güler, Real Madrid’de Xabi Alonso’nun sisteminde kilit bir rol üstlendi. Eylül ayında ortaya koyduğu futbol, takımının üç galibiyet almasında büyük pay sahibi oldu” ifadeleri yer aldı.
Güler, ayın ilk maçında Real Sociedad’a karşı attığı golle sahneye çıktı ve Madrid ekibini 2-1’lik galibiyete taşıdı. Ardından gelen Espanyol (2-0) ve Levante (4-1) karşılaşmalarında da etkili bir oyun ortaya koyan genç yıldız, Levante maçında asist katkısı da yaptı. Ayın son maçında ise Real Madrid, Atletico Madrid’e 5-2 mağlup olurken Güler, derbide attığı golle yine skora etki etti.
Geçen sezon aralık ayında da aynı ödülü kazanan Arda Güler, bu kez Fermin Lopez (Barcelona), Javi Guerra (Valencia), Carlos Alvarez (Levante) ve Martim Neto’yu (Elche) geride bırakarak ayın en iyi genç oyuncusu olmayı başardı.
Yorumlar
Kalan Karakter: