Muay Thai antrenörü olan ve aynı zamanda antrenörlüğünü üstlenen babası Serdar Şanlı öncülüğünde antrenmanlarını yoğun tempoda sürdüren Muay Thai Milli Takım Sporcusu Saruhan Şanlı, yaklaşık 1 ay sonra gerçekleştirilecek olan Dünya Şampiyonası’nda zirvede yer almak istiyor.
10 YAŞINDA AVRUPA ŞAMPİYONU OLMUŞTU
17 yıldır salon işleten antrenör Serdar Şanlı tarafından küçük yaştan itibaren salonda eğitimler almaya başlayan Saruhan Şanlı henüz 10 yaşında Antalya’da düzenlenen Avrupa Muay Thai Şampiyonası’nda Minik Yıldızlar kategorisinde şampiyonluğa ulaştı. 2 yıl sonra Kütahya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olmayı başaran Saruhan Şanlı, 2023 yılında da yine Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olarak Avrupa Şampiyonası’na katılma vizesini elde etmişti. Saruhan’ın Avrupa Şampiyonası’nda yine zirve hesapları yaptığı dönemde yaşanan deprem felaketi sonrasında rakiplerinin Türkiye’de düzenlenecek şampiyonaya gelme istememesi nedeniyle organizasyon iptal edilmişti.
“DEPREM FELAKETİ NEDENİYLE AVRUPA ŞAMPİYONASI İPTAL OLDU”
Geçtiğimiz hafta sonunda Afyonkarahisar’da düzenlenen ve 81 ilden Türkiye Şampiyonası’na katılarak ilk 4 sırayı alan sporcuların mücadelesine sahne olan Milli Takım Seçmelerinde de şampiyon olmayı başaran Saruhan Şanlı’nın şimdiki hedefi ise 29 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşamak. Dünya şampiyonası hazırlıklarını ve hedeflerini anlatan Saruhan Şanlı; “Küçük yaşta babam ve abimin antrenmanlarını izlerken bende bu sporu yapmak istedim. Bana çok büyük destek oldular ve eğitim almaya başladı. 3 yıl süren yoğun çalışmanın sonunda ilk başarımı Minik Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda birinci olarak aldım. 2022 yılında Kütahya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda birinci oldum. 2023 yılında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda da birinci olarak Avrupa Şampiyonası vizesi aldım ancak ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında rakiplerim Türkiye’ye gelmek istemediği için şampiyona iptal edildi. Geçtiğimiz hafta sonunda Afyonkarahisar’da düzenlenen Milli Takım Seçmelerinde de şampiyon olarak Dünya Şampiyonası’na katılma hakkını elde ettim” dedi.
“DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Dünya Şampiyonası’nda mücadele edecek olan Saruhan Şanlı, 28 Eylül – 8 Ekim tarihleri arasında zorlu bir mücadele sürecinin kendisini beklediğinin farkında olduğunu söyledi. Dünya Şampiyonasına ilişkin hedefini anlatan Saruhan Şanlı; “Kariyerimde Türkiye ve Avrupa Şampiyonluğu var. Eksik olan Dünya Şampiyonasında kazanılacak altın madalya.. Benim ilk hedefim iyi bir çalışma döneminin ardından Dünya Şampiyonası’nda tüm rakiplerimi mağlup ederek altın madalyanın sahibi olmak istiyorum. Bu hedefim sadece başlangıç olacak. Sonrasında zirveyi de kimselere bırakmak istemiyorum. İnşallah 1 ay sonra ringe çıktığımda şampiyonayı altı madalya ile tamamlayıp ailemi, memleketimi ve ülkemi mutlu edip gururlandırmak istiyorum” ifadelerini kullandı. >>ÖZEL HABER-MUSTAFA KILINÇ
Yorumlar
Kalan Karakter: