Altı Nokta Körler Derneği Işığında Karanlıkta Gastronomi Deneyimi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi ve Altı Nokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi iş birliğiyle, görme engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla "Karanlıkta Yemek" etkinliği düzenlendi.
Yayınlanma :
30.04.2026 14:52
Güncelleme :
30.04.2026 14:52
Fakülte bünyesindeki Farkındalık Gastronomi Salonu’nda gerçekleştirilen programa; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sandıkçı, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Şube Başkanı Hakan Erdoğan, dernek üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Göz Maskeleriyle Gastronomi Deneyimi
Etkinlik kapsamında katılımcı öğrenciler ve akademisyenler, görme engelli bireylerle empati kurabilmek adına göz maskeleri takarak sofraya oturdu. Tamamen karanlık bir ortam simülasyonunda ikram edilen yemekleri tatmaya çalışan öğrencilere, dernek üyesi görme engelli bireyler rehberlik etti. Yemek süresince görme yetisi olmadan hareket etmenin ve beslenmenin tekniklerini öğrenen öğrenciler, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları durumlara dair doğrudan deneyim sahibi oldu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: