AKÜ SBF Öğrencileri Güreş Şampiyonası’ndan 5 Madalya ile Döndü
AKÜ SBF öğrencileri, katıldıkları Güreş Şampiyonası’nda 5 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı ve üniversitelerini gururlandırdı.
Yayınlanma :
31.03.2026 12:20
Güncelleme :
31.03.2026 12:26
Kadınlar kategorisinde 55 kiloda mindere çıkan Eda Nur Ersoy, rakiplerini geride bırakarak Türkiye şampiyonu oldu. Altın madalyanın sahibi olan Ersoy, bu başarısıyla Brezilya’da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası kadrosuna adını yazdırdı. Aynı kategoride mücadele eden SBF öğrencisi Aslı Ayrıç ise 67 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.
Erkekler kategorisinde 60 kiloda finale kalan Fuat Çelebi gümüş madalya almaya hak kazanırken, 74 kiloda mücadele eden Kazım Başak ise bronz madalya almayı başardı.
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Üniversiteler Arası Türkiye Güreş Şampiyonası’nda başarı elde eden AKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin gurur verici derecelerle döndüğünü belirtti. Başarı elde eden SBF öğrencilerini ve hocalarını tebrik eden Karakaş, Brezilya’daki Dünya Şampiyonası’nda AKÜ’yü temsil edecek olan Eda Nur Ersoy’a başarılar diledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: