AKÜ’DE DENETİMLİ SERBESTLİK VE GÖNÜLLÜLÜK SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde düzenlenen seminerde, denetimli serbestliğin ceza hukukundaki yeri ve gönüllülük çalışmalarının önemi ele alındı.
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi, Münazara Topluluğu ve Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle “Türk Ceza Hukukunda Denetimli Serbestliğin Yeri” konulu seminer gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Seminerin moderatörlüğünü AKÜ Hukuk Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Buminhan Duman üstlendi. Programa, Cumhuriyet Savcısı Ünal Üstünsoy, Denetimli Serbestlik Müdürü Mahmut Kıran ve Psikolog Hilal Akbaş konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde, denetimli serbestliğin Türk Ceza Hukuku içindeki yeri ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün görev alanı ele alındı. Katılımcılar, sistemin yalnızca bir infaz yöntemi olmadığını, aynı zamanda hükümlülerin topluma kazandırılmasını hedefleyen bir sosyal rehabilitasyon süreci olduğunu vurguladı.
Etkinlikte, gençlere denetimli serbestlik müdürlüklerinde gönüllü olarak görev alma çağrısı da yapıldı. Gönüllülük faaliyetlerinin toplumsal katkı sağlamanın yanı sıra, kariyer gelişimine de destek sunduğu ifade edildi. Hukuk, psikoloji, sosyal hizmet gibi alanlarda eğitim alan gençler için bu deneyimin önemli bir avantaj olabileceği belirtildi.
Program sonunda hukuk öğrencilerine, meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri durumlara ilişkin tavsiyeler verildi. Seminere katkı sunan konuşmacılara, Münazara Topluluğu tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: