2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci dönemine yönelik değerlendirme toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci başkanlığında gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı Yusuf Turhan, müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri katıldı.
Toplantıda ilçe bazlı eğitim verileri ele alınarak eğitim öğretim faaliyetleri kapsamlı şekilde değerlendirildi. Akademik başarıyı artırmaya yönelik yürütülen çalışmalar, uygulanan projeler ve önümüzdeki döneme ilişkin hedefler ayrıntılı olarak görüşüldü.
Öğrenci başarılarının daha üst seviyelere taşınmasına yönelik sürdürülebilir çalışmaların ele alındığı toplantıda; ölçme ve değerlendirme süreçleri, okul temelli izleme çalışmaları, destekleme ve yetiştirme kursları, rehberlik hizmetleri ile öğrenci takibine yönelik uygulamalar masaya yatırıldı.

“Hedefimiz Türkiye Yüzyılı Vizyonunda Daha Fazla Başarılı Öğrenci”
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, eğitimin merkezinde öğrencilerin yer aldığını belirterek, “Eğitimdeki ortak paydamız olan evlatlarımız için elimizden gelenin daha fazlası için buradayız. Onların başarısı bizlerin, ilimizin ve ülkemizin başarısı demektir. Bu nedenle öğrencilerimizin akademik, kültürel ve sportif başarılarını destekleyici çalışmalar düzenlemeliyiz. Her ilçemizin kendi şartlarını dikkate alarak planlı ve kararlı çalışmalar yürütmesi büyük önem taşıyor. Ortak hedefimiz, başarıyı tatmış daha fazla öğrenciye ulaşarak onları Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda yetiştirmektir. Bunu da eğitim ailesi olarak hep birlikte başaracağız” dedi.
Karşılıklı görüş alışverişi ve değerlendirmelerin ardından toplantıda, birinci dönemin genel analizinin yapılarak, ikinci döneme ilişkin yol haritasının belirlendi.
Yorumlar
Kalan Karakter: