Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üretimin artırılması ve çiftçilerin güncel uygulamalar hakkında bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan 2025 yılı çiftçi toplantıları devam ediyor. Kuruma bağlı ekipler, Çayırbağ, Fethibey ve Susuz beldelerinde üreticilerle bir araya gelerek kapsamlı eğitimler verdi.
Toplantılarda üreticilere tarım ve hayvancılıkta üretim planlamasının önemi anlatıldı. Yeni destekleme modeli hakkında detaylı bilgilendirme yapılırken, çiftçilerin mevcut uygulamalarla ilgili soruları yanıtlandı.

TARSİM VE RİSK YÖNETİMİ KONUSUNDA EĞİTİM VERİLDİ
Devlet destekli Tarım Sigortaları (TARSİM) uygulamaları ile risk yönetimi konuları toplantıların önemli başlıkları arasında yer aldı. Üreticilere olası doğal afetler ve piyasa risklerine karşı alınabilecek önlemler aktarıldı. Bitkisel ve hayvansal üretimde verimliliği artırmak amacıyla teknik bilgiler paylaşılırken, küresel iklim değişikliğinin yerel üretime etkileri ve uyum stratejileri hakkında da bilgilendirme yapıldı. Ayrıca kayıt sistemleri ve Bakanlığın güncel uygulamaları üreticilere anlatıldı.

ÜRETİCİLERİN TALEPLERİ DİNLENDİ
Toplantılarda üreticilerin talepleri, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri değerlendirilerek ilgili birimler tarafından not alındı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Daha güçlü bir üretim için Afyonkarahisar’ın her noktasında çiftçimizin yanındayız” mesajı verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: