Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, afetlere karşı bilinçli bireyler yetiştirilmesi amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik afet farkındalık eğitimi gerçekleştirildi.
EĞİTİMLER İKİ ANAOKULUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Eğitim çalışması, Afyon Belediyesi Anaokulu ile Asiye Sultan Anaokulu’nda düzenlendi. Öğrencilere afet anında doğru davranış biçimleri hakkında temel bilgiler aktarıldı.

DEPREM, YANGIN VE TAHLİYE EĞİTİMİ VERİLDİ
Program kapsamında öğrencilere deprem anında yapılması gerekenler, güvenli tahliye yöntemleri ve yangın durumunda alınacak önlemler anlatıldı. Eğitimlerde, afet sırasında panik yapılmaması ve doğru hareket edilmesinin önemi vurgulandı.
UYGULAMALI EĞİTİM DİKKAT ÇEKTİ
Yangın eğitimi bölümünde, çıkabilecek bir yangının nasıl söndürüleceği uygulamalı olarak gösterildi. Öğrenciler, yangın esnasında ve diğer afet durumlarında yapılması gerekenleri uygulamalı şekilde öğrenme fırsatı buldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: