Milli İrade Platformu Afyonkarahisar Temsilciliği öncülüğünde İmaret Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında, Leman Dergisi protesto edildi.
İkindi namazı sonrasında toplanan vatandaşlar, derginin yayınını kınayarak tepkilerini dile getirdi. Kalabalık bir topluluğun yer aldığı açıklamada, “İfade özgürlüğü, inanca hakaret etme hakkı vermez” denildi.
Platform temsilcileri tarafından okunan bildiride, İslam’ın kutsallarına dil uzatan kişi ve oluşumlara karşı sessiz kalınmayacağı vurgulandı. Açıklamada, “Hz. Muhammed (s.a.v.)’in hayatı bizim rehberimizdir. O’na uzanan her dil bizim hedefimizdir. Dini değerlerimize saldıran tüm sapkın zihniyetlere karşı direneceğiz” ifadeleri kullanıldı.
Ayrıca, basın açıklamasında sadece Leman Dergisi değil; dini tahrif eden, toplumu ahlaki çöküntüye sürükleyen yayınlara ve oluşumlara karşı da tepkiler dile getirildi. “Müslümanları provoke eden, dini alaya alan, toplumu kin ve nefrete sürükleyen her söylemin karşısındayız” denildi.
Açıklama sonrası grup olaysız şekilde dağıldı. Katılımcılar, yetkililere çağrıda bulunarak, benzer yayınlara karşı hukuki sürecin başlatılmasını istedi. >>Yasin AY - Hüseyin ER
Yorumlar
Kalan Karakter: