Sınav günü kimlik kartını veya nüfus cüzdanını kaybeden adaylar için Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, 27 Temmuz Pazar günü saat 07.00-10.00 arasında açık olacak. Adayların, Nüfus Müdürlüğü’ne başvururken sınav giriş belgeleriyle birlikte bir adet vesikalık fotoğraf getirmeleri gerekiyor.
Başvuru yapan adaylara, yeni kimlik kartları düzenlenene kadar geçerli olacak şekilde fotoğraflı, imzalı ve mühürlü ya da barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” verilecek.
Ayrıca, MERNİS nüfus bilgilerinde sorun yaşayan adayların bilgi güncellemeleri de yine aynı saatler arasında yapılabilecek.
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü yetkilileri, sınava katılacak adayların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli belgelerle birlikte belirtilen saatler arasında başvuruda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.
Yorumlar
Kalan Karakter: