AFYONKARAHİSAR’DAKİ HAYVAN DERNEKLERİ NEREDESİNİZ?
Afyonkarahisarlı hayvan sever Reyhan Mert, "Afyonkarahisar’da defalarca yazdım çizdim, besleme yaptığım yavru kedim son hızla giden beyaz bir araç Afyon Hıdırlığa çıkarken ezilmiş. Hani o kadar Afyonkarahisar’da dernekler var, insanlar var. Buraya Valilik ve belediyelik niye çözüm bulamıyor? Belediye Başkanı teleferik getiriyor, bu canlar günlük çarpılıyorlar. O kadar yavrular perişan, kan yok ve susuz kalmış. Veterinerlere kaç kere götürdüm, nerede bu millet? Ben çırpınmaktan yoruldum, sizlerse o kadar duyarsız kaldınız.” dedi.
“İHTİYAÇ SAHİBİ HAYVANLARA HAYVAN SEVERLER OLARAK BİZ YARDIM EDİYORUZ”
Hayvan sever Reyhan Mert sokakta kalan hayvanlara hayvan severlerin destek olduğunun altını çizerek, “Afyonkarahisar’da ihtiyaç sahibi kedilerinden bazılarını bir kardeşimiz işyerine almış, ısınması için ama tabi iş yeri sonuçta dükkânda fazla barınma şansı yok. Dükkânı da gıda üzerine olduğundan hayvanı dükkânda fazla tutamaz. Ve bunun gibi birçok kedi, yukarı pazar yani Çavuşbaşı taraflarında çok minik yavru kediler var “ dedi.
“BU KIŞ GÜNÜNDE BARINAKLARI OLMADIĞINDAN HAYATLARINI KAYBEDİYORLAR”
Reyhan Mert iklim şartlarının gidişatına vurgu yaparak, “Bu kış gününde barınacak yerleri olmadığından sokakta bile bile donuyor, hastalar. Gözleri, burnu ve boğazları kötü durumda. Çok güzel kediler var ama hep hastalar. Lütfen tedavilerini üstlenecek yürekli, iyi insanlara ihtiyacım var.” dedi. Mert hayvanlar için herhangi bir yardım toplamadıklarını tek isteklerinin hayvanların sağlıklarına kavuşarak güvenli bir yaşam sürmesi olduğunun altını çizerek, “Biz para istemiyoruz, veterinerlere ödeme yapın ve mama desteği. Başka bir şey istemiyoruz.” dedi.
“BİZ HAYVANLAR İÇİN DİLENCİ OLURUZ”
Hayvan sever Mert amaçlarının hayvanların güvenliği ve sağlığı olduğunun altını çizerek hayvanlar için her türlü fedakârlıktan kaçınmayacaklarını dile getirdi Mert, “Biz bunlar için dilenci oluruz, ne derseniz deyin. Ama gerçekten iyi insanları yormayın, lütfen iftira atmayın. Allah bilsin, kullar bilmese de olur. Biz her yaptığımızı koysak olmaz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Ama bizleri de tükettiler, zorlanıyoruz. Veterinerler sokak canları olmasına rağmen çok fiyat söylüyorlar. Bizler de tükendik, kendi başımıza yetemiyoruz. Desteklerinize ihtiyacım var, lütfen Allah rızası için destek olun.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DAKİ HAYVAN DERNEKLERİ NEREDESİNİZ?”
Mert; Hayvan Dernekleri’nin Afyonkarahisar’da temel amaçlarını yerine getirerek hayvanları korumadıklarını dile getirerek, “Afyonkarahisar'daki hayvan dernekleri neredesiniz? Kışın çok ihbarlar geliyor, neden sesiniz çıkmıyor? Hasta kediler var, hiç mi hayır dokunmayacak bu insanlar?” dedi.
Afyonkarahisarlı hayvan sever Reyhan Mert: “Afyonkarahisar'da bedestene inerken yaralı köpek var, sanırım araba çarpmış. Lütfen Allah rızası için yardım edin O kadar iş adamları, zenginler var. Birçok kedi ve köpek Çavuşbaş bedesten tarafında perişanlar, hastalar. Yardıma ihtiyacımız var, herkes bu kış boyunca en azından bu canlara her türlü desteğe ihtiyacımız var. Gönüllü olarak kendileri de besleme yapabilirler. Biz tedavilerinde çok zorlandık, zorlanıyoruz. Allah rızası için desteğinize ihtiyacımız var, kimse diğer dünyaya götüremeyecek onca malı. Biraz destek rica ediyorum”dedi. >>ÖZEL HABER: EVREN ATCI
Yorumlar
Kalan Karakter: