Afyonkarahisar’da “Kuyu-46” Operasyonu: Mali Suçlara Geçit Yok
Afyonkarahisar’ın da aralarında bulunduğu 56 ilde, mali suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen “Kuyu-46” operasyonunda 166 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, mali suçlarla mücadele kapsamında önemli bir adım atıldığını belirtti.
Operasyon kapsamında düzenlenen baskınlarda, tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, sahte belge düzenleme ve vergi usul kanununa muhalefet gibi suçlardan aranan şüpheliler yakalandı. Şüphelilerin üzerinden çok sayıda çek ve senet ile birlikte ruhsatsız silahlar ele geçirildi. Ayrıca, sahte plaka basımı yapılan bir atölye deşifre edildi.
Bakan Yerlikaya’dan Açıklama
Operasyonların Adana, Afyonkarahisar, Antalya, İzmir, İstanbul, Konya ve Muğla gibi diğer illerde de eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini aktaran Bakan Yerlikaya, suç örgütlerinin kamu kurum ve kuruluşlarına zarar verdiğini, vatandaşların mağduriyetine yol açtığını ve bu tür suçlarla mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurguladı.
Afyonkarahisar’da yapılan çalışmalarla ilgili yerel güvenlik birimlerinin koordinasyonu ve başarısı dikkat çekerken, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden faaliyetlere yönelik denetimlerin artarak devam edeceği ifade edildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: